banner2

Cumhuriyet tarihinde çok partiler geldi geçti. O kadar partiler kapandı ki, Türkiye için parti mezarlığı bile dendi. Kapanan partiler kapandı niçin neden kapandılar? Yazacak değilim. Toplumda hayatiyetini sürdüren partileri yazmak en iyisidir. Mevcut mecliste dört parti var, diğer var olanlar ise sayıları epey fazla olmakla beraber henüz meclise girmemişler fakat siyasi çalışmalarını devam ettiriyorlar. Hak adaletten bahsedeceğimizden dolayı bu baraj olmasa her parti aldığı oy oranında mecliste temsil edilse çok doğru bir adım olduğu düşüncesindeyim. Mevcut partilerden en canlı, heyecanlı, icraatçı, yemeyen, yedirmemeye gayret gösteren parti şüphesiz AK Parti dır. Diğer partiler iç meselelerini henüz bitirememişler. Halka dönük değiller, Sistemi korumaya adaydırlar, bazen sağcı, bazen solcu, bazen muhafazakâr, bazen, ulusalcı, bazen ırkçı oluyorlar. Bu zihniyeti taşımakla bu kafatasçı zihniyet partileri toplumda artık yer bulamamaktadırlar.

Siyaset’ten anladığımız, değişik görüşlere tolerans, halka hizmet, Halk dili ile konuşmaktır. Yaşıma göre çok parti gördüm ancak inkâr etmemek gerekir ki AK parti gibi bir parti görmedim. Halkın teveccühü olağanüstüdür. Demek AK Parti’de bir şey var ki, halk bu kadar seviyor ve destekliyor. AK Partinin kuruluşu kirletilmek isteniyorsa da çabalar boşunadır. Hele dört bakanı yüce divana gönderme senaryosu hiç tutmayacaktır. AK Parti’ye düşen kimde çürüklük varsa yakasına yapışmasıdır. AK Parti ile cemadatın boğuşması toplumda pek hoş karşılanmıyor. Bu boğuşma uzun vadeli olmamalı, çürükler ayıklanmalı cezaları hukukça verilmelidir. Önümüzde genel seçim var. Kanaatime göre AK Parti her zaman olduğu gibi, durmak yok yola devam sloganı ile birinciliği oy artışı ile koruyacaktır. Anayasa yapacak kadar vekil çıkarması arzumuzdur.

4 Ocak 2015 Pazar günü Gap Arena kapalı spor salonunda yapılan AK Partinin 5. Kongresi yapıldı bende davetliydim. Görülmeye değerdi. Tam kadro salon tıklım tıklımdı. Görülmemiş bir heyecan vardı. Bu kongrede kalbimden şöyle bir şey geçti. AK Partinin Şanlıurfa’dan 10 Milletvekili var neden yerli bir bakanımız yok diye buda benim sitemim. Kongrede çok güzel konuşmalar oldu. Doğruyu söylemek gerekirse, kongre ERDOĞANSIZ olduğu, için biraz tuzsuzdu. Konuşmalarda atılımdan, barış ve kardeşlikten dem vuruldu. Şanlıurfa’mız için atılım kaçınılmazdır. Öyle pansuman atılımlar değil, Çılgın projelerle, işsizlere iş bulmakla yatırımlar ve sanayi gelişlimi ile ancak atılım olur diyebiliriz. Barış kardeşlik ise hepimizin olmazsa olmazımızdır. Ne yazık ki kandan beslenenler barışa köstek olmaya devam ediyorlar inşallah başarılı olamazlar. Ortak akıl ve aklıselim galip gelecektir inşallah.

İl başkanlığına daha Önce tanıdığımız Şanlıurfa’nın öz evladı Sayın Zeynel Abidin BEYAZGÜL seçildi başarılar diliyorum. Yükü çok ağır her yeni görev ilk başlangıçtır. Sağlam ekip, liyakatlı kadro ile çalışırsa sorunları çözer kanaatindeyim. Şu da bir gerçektir ki tüm partilerde feodal yapı dediğimiz yapı azda olsa kök salmıştır. Partilerin bu yapılardan kurtulması gerekir. Büyükşehir belediye başkanımızı dinledim. Seçimde verdiği vatlardan hiç bahsetmedi, yalnız bakanımız Sayın ÇELİK tercüman oldu. İlerde üç buçuk Yılın hesabını vereceğim dedi, bakalım görelim.

Geldiği günden beri AK Parti ülkemiz için, insanımız için çok şeyler yaptı yapamaya devam edecektir. Yaptıklarını saymakla bitiremeyiz. Okullara Kur’an ve Osmanlıca derslerini koyması bence bir devrimdir. AK Partinin hataları yok mu? Elbette vardır. İyilikleri eksilerinden çoktur. Çünkü AK Parti görevi alınca bir enkaz Türkiye devraldı. Kuruluşu ve günümüze kadar AK Parti iki konuda büyük hata yaptı ve yapmaya devam ediyor. Nedir onlar? Birincisi İslam toplumu için çok çirkin olan ZİNA’YI serbest bırakması, ikincisi ise Avrupa birliğine cansiperane girme hevesidir. Hal bu ki Avrupa ve Amerika’nın istediği Erdoğan’ın Türkiye’si değil, Atatürk’ten sonra Rahmetli Adnan Menderes hariç İnönü ve diğerlerin Türkiye’sıdır. AK Parti ile Recep Tayyip ERDOĞAN’IN varlığından son derece rahatsızlar. Şöyle ki adam gibi adamlığını, dürüstlüğünü, dik duruşunu, hatalarını yüzlerine haykırması, kalkınma hamleleri, dünya liderliği, orta doğuda ve İslam coğrafyasında çok seviliyor olması uykuları kaçırmakla beraber adeta batının kâbusu haline gelen Recep Tayyip ERDOĞAN’I kabullenemiyorlar. Onlar önlerinde el bağlayanları hep görmek isterler ama geçti borun pazarı. Bu oluşum için iç ve dış piyonlarla maşalar çok çaba sarf edip çalışıyorlar lakin Türkiye’de Sayın ERDOĞAN liderliğinde halk uyandı ve cehalet tarihe gömüldü… Şanlıurfa 5. Olağan kongresinin ilimize, bölgemize ve Türkiye’mize hayırlı olması dileklerimle…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.