banner2

Şanlıurfa 29 Mart 2009 Yerel seçimlerde tüm Türkiye’nin gündemine oturdu.

Seçim AK Parti’den istifa edip Saadet Partisine geçen ve o gün feodaliteye karşı olmakla ve 7’leri hedef almakla halk kahramanı olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Ahmet Fakıbaba ile Feodalitenin Ankara’ya ‘dayı’ olarak gönderdiği ağalar arasında yapıldı.

 

Osmanlı devletinden beri ağalığın hükümranlık sürdüğü bu bölgede ilk kez bir halk kahramanını olduğunu söyleyen kişiyi gören vatandaşlar hemen destek oldular.. Gerçekten öylemiydi, değil miydi, vatandaş biraz pahalı öğrendi ama iyi de oldu.

Seçimlerden sonra Şanlıurfa’da bir silkinme yaşandı. İlk kez gerçek bir il başkanı seçildi. Kendi teşkilatını kuran, teşkilatta bilgili, kültürlü ve gerçekten bu parti için çalışan kişilere yer veren, Teşkilatına sahip çıkan, üstten gelen istekler ağam gidene paşam demeyen ve en önemlisi bütün işlerini istişare ile yapan, “ben yaptım oldu”cu davranmayan bir başkan seçildi. Bunun en güzel meyvesini de Türkiye için bir dönüm noktası olan referandum’da % 70 katılımla (ki bu katımı doğu ve güneydoğu bölgesinde en yüksek katılım oldu) % 95 EVET oy alması ile oldu.

Şanlıurfa’da en güçlü parti olan AK Parti, siyasi partiler içerisinde ilk kez bilgili, eğitimli, birikimli ve çalışan kişilerden bir yönetim oluşturdu. Bu yönetim, Artık bu memlekette “ben bilmem ağam bilir” devrini bitiren bir devrim gerçekleştirdi.

 

Şimdi genel seçim öncesinde il başkanı istifa etti.  Yönetimden de birçok isim istifa etti. Şu an yeni yönetim oluşturulmaya çalışılmaktadır.

AK Parti’de tüzük gereği istifa eden İl Başkanının yerine İl Seçim İşleri Başkanı Av. Yusuf Eğilmez seçildi. Bugün AK Parti Genel Merkez yetkilileri Şanlıurfa'ya gelecek. Referandum sürecinde büyük başarı gösteren Seçim İşleri Başkanı Av. Yusuf Eğilmez’in il başkanlığının onaylanması bekleniyor. Zaten başka bir şey de beklenemez. AK Parti Genel Merkez yetkilileri böyle başarılı ve mütedeyyin bir il başkanından daha başarılısını zor bulurlar.

Eski alışkanlıklarını terk etmemiş. Vatandaştan yediği tokatları anlamamış, ben alo dediğimde esas duruş gösterecek atalarımızın izinden giden “ben bilmem ağam bilir” diyenleri tekrar il başkanı yapmak isteyenlerin olduğunu duyuyorum. Umarım bu duyumlarımız yanlıştır. Doğru olsa bile AK Parti Genel Merkez yetkililerinin bu gibi tuzaklara düşmeyecektir.

Şanlıurfa’da ilk kez aktif bir parti var ve aktif bir yönetim var. Bunu tüm Şanlıurfalılar referandum sürecinde yaşayarak gördü.

Umarım bu yüksek tempoda çalışan siyasi kadro dağıtılmaz. Bir ilki gerçekleştiren ve Urfa’nın feodal yapıdan kurtulmasına ön ayak olan bu kadro ve başında ki Başkanı Av.Yusuf Eğilmez’le devam denilir…

Ve umarım Bu çıta düşürülmez!..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.