banner2

Bilindiği gibi AK Parti ye Şanlıurfa da tam 350 kişi milletvekili olabilmek için aday adaylık başvurusunda bulundu.

Şanlıurfa da sadece 12 kişi aday olabileceği göz önüne alınırsa her bir adaylık yeri için yaklaşık 30 kişi başvuruda bulundu.

Bu başvurular Türkiye ortalamasının çok çok üzerinde. İstanbul da bile bir vekil adaylığı için 10 aday adayı başvuruda bulunurken Şanlıurfa da bu sayı 30 kadar çıkması çok doğal değil.

Denilebilir ki; Şanlıurfa AK Parti ye büyük teveccüh gösterdi. Evet, AK Partiye büyük bir teveccühün olduğu kesin; ama ipin ucu kaçırıldığı da kesin.

Özellikle bu süreci sabote edici aday adaylıkların olabileceğini göz ardı etmemek lazım.

Tüm Şanlıurfalıların tanıdığı ve alenen AK Parti aleyhinde söylemleri olan insanların AK Parti den aday adayı olmaları hiçte AK Parti ye gösterilen bir teveccühün sonucu değildir.

Bilindiği gibi AK Parti bir ideoloji partisi değildir.

Hemen hemen tüm sağ kesimlerin ortak teveccühü ile iktidara gelmiş ve halen de bu kesimlerin desteği ile seçimlerde birinci olan bir Türkiye Partisidir.

Şu bir gerçek ki, AK Parti nin omurgasının Milli Görüşçüler oluşturuyor. Bu partiyi ayakta tutanda, bu partiye karşılıksız çalışanda ve bu partiye misyon yükleyen de bu Milli Görüş kökenlilerdir.

12 Haziran seçimlerinde milletvekili adaylığı için Şanlıurfa da ciddi aday olanların yanında, ortalığı bulandıracak aday adaylarının var olabileceğini parti hesaba katmalı.

Eğer Sayın Başbakan ın dediği gibi AK Parti nin ilkeleri varsa (ki var olduğunu biliyoruz.

Bunu icraatları ile ispatlıyor) birçok aday adayının bu ilkeler doğrultusunda değerlendirilmesi lazım. Ve özellikle Başbakan Erdoğan ın Urfa ile ilgi inisiyatifi kendi parti yetkililerine dahi bırakmamalı!.. 

Bütün bunları şunun için anlatıyorum. Sayın Erdoğan aday belirlerken, çok dikkatli olmalı.

Ergenekon un bir uzay ve ya
Ankara-İstanbul a has bir örgüt olmadığı,
Ergenekon un en önemli ayağının Doğu ve Güneydoğu
bölgelerinde
bulunduğu hesaba katmalı.

AK Parti Genel merkezinde aday adaylarını mülakata alan komisyon başkanının siyasi geçmişi, AK Partinin Güneydoğu kökenli Siyasi ve hukuk işleri Başkanının konumu ve siyasi geçmişi ve Şanlıurfa eski ANAP kökenlilerin konumuna çok dikkat edilmeli.

Özellikle AK Parti; AK Parti yi ayakta tutan Milli Görüş kökenlileri, belki daha fazla oy gelir (ki bu fazla oy sadece söylem ve ayak oyunlarından ibarettir) hesabı ile olabilecek entrikalara, ayak oyunlarına heba etmemeli.

AK Parti ve Erdoğan kendisini bekleyen bu büyük tehlikenin farkında olmalı. Vakit varken bizzat kendisi bu işe el atmalı…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.