banner2

 

Yaklaşık bir ay önce başbakanın “teşkilatlardan aday olmak isteyenler 15 Ocak’a kadar istifa etsin” sözü ile istifa eden Ahmet Düşünür’ün yerine tüzük gereği vekâleten Yusuf eğilmez seçilmişti.

Birkaç gün sonra AK Parti Genel Merkez yetkilileri Şanlıurfa'ya gelmişti. Burada bazı görüşmeler yapmıştılar. Bazı isimleri belirleyerek başbakana sunmuşlardı.

O günden sonra bir çok spekülasyon yapıldı.

Ben o zaman da yazdım. Dedim ki: “referandumda büyük başarı yakalamış, hem samimi hem de eğitim seviyesi yüksek bir yönetim oluşmuş. AK Parti Yusuf Eğilmez öncülüğünde ki bu kadroyu dağıtmasın. Ve umarım Bu çıta düşürülmez!” demiştim.

Şimdi, bazılarının temennisi değil, bazılarının adamı değil, sadece bilgisi ve parti için çalışmaları ile ön plana çıkan Avukat Yusuf Eğilmez asaletten Şanlıurfa AK Parti İl Başkanı oldu. Böylece Şanlıurfa ilk kez ekip ruhu ile çalışan kadro dağıtılmadı.

Burada bir şey daha göz ardı edilmesin; 2011 seçimleri Türkiye’nin geleceği için çok büyük öneme sahiptir. Bu seçimde oluşacak olan meclis Türkiye’nin özgürlük geleceğini belirleyecek anayasayı yapacaktır. 

Bir de Başbakan Tayyip Erdoğan’ın özellikle belirttiği bir şey var; bu yeni yapılacak anayasayı sadece vekiller yapmayacak, tüm toplum kesimleri ve özellikle Sivil Toplum Kuruluşlarının aktif katılımı ile yapılacak.

Hal böyle olunca, seçimi kazanması kesin olan AK Parti; sadece Milletvekilliği için bilgili ve kültür seviyesinin yüksek olan kişilerin sıralamaya girmesi yetmez. Bir de teşkilatlarının güçlü olması lazımdı.

İşte AK Parti Şanlıurfa’da; Urfalıların deyimi ile velveleci, biatçi, menfaatçi ve feodal taifelerinin dediğini değil de gerçekten bilgi birikimi ile güçlü bir yönetimi onayladı. Yani “çıta düşürülmedi” Şimdiden 2011  seçim çalışmalarında Yusuf Eğilmez’e ve şahsında tüm yönetime başarılar dilerim!..

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.