banner2

   Geçenlerde bir gazetede okumuştum (Aile Yapımız ne oluyor?) diye bir haber vardı. 

Gazete, bazı veriler de vermişti. Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) verilerine göre 2005 yılından bu yana yaklaşık 700 bin çift boşanmış. Son yıllarda sözde medeni Avrupa ve batı hayranlığımız sayesinde sahte medeniyet özentileri Müslüman bir Ülkeyi nasılda etkisi altına almış. Avrupa da aile kavramı artık tarih olurken, ne yazık ki bu Avrupanın aile bozuntusu bize de bulaşmış görünüyor. Daha fazla özgürlük adı altında boşanan çiftler evlendikleri birkaç ay içinde birbirilerinden bıkmaya başlıyorlar ve onların tabiri ile medeni bir şekilde ayrılmaya karar veriyorlar. Çünkü duygusal olan ve İslami kriterlere uymayan Evliliklerin sonu hüsran, ayrılık ve boşanmadır.

 

Serbest kalınca bir kısmı ikinci evliliği de yapmayarak istedikleri erkek yâda kadınla nikâhsız metres hayatı yaşıyorlar, neymiş efendim özgürlükmüş. Bu özgürlük onlara zina yaptırır hale getiriyor. Zina denilince fiili zina el, göz, dokunma zinası diyebiliriz.

 Kokuşmuş Avrupa hayranlığına kapılarak kasapta satılan et misali, iffetli anne vasfı olan

Mümtaz bir varlığı sömürü aracı olarak görenlere yazıklar olsun. İffetli kadın İç çamaşırlarını bile yabancı bir erkeğin görebileceği yere asmayan kadındır. Dinimiz İslama göre zina büyük günahlardan olup, erkek ve kadın için aynıdır. Eskiden doğum kontrol ilaçları olmadığı için gizli de olsa boşanan bir kadın zina yapamazdı. Çünkü hamile kalma tehlikesi vardı. Ancak bu devirde doğum kontrol ilaçları olduğundan neredeyse aleni zina yapılıyor.

 

Ayrıca örf ve adetlerimize göre de bir kadınla evlenildi mi artık kolay kolay boşanmak olmazdı, zinanın dışında. Çünkü kadın namustur, namus kutsaldır, kutsal olan şey basit geçimsizlikler yüzünden bırakılamaz. Ayrıca bu boşanan çiftlerden kalan çocuklarda ya yurtlara veya çocuk bakım evlerine bırakılmaktadır. Bu çocuklar aile ortamında büyümedikleri için aile terbiyesi, anne baba sevgisi ve İslami ahlaktan yoksun olurlar. Mademki Müslümanız, İslam’la şereflenmişiz O halde Yüce Rabbimiz bu konu hakkında Kur’anı kerimde ne buyurmuş ona bakalım.           

 

İslama göre erkeğin kadını hangi şartlarda boşaması caizdir?
İslama göre erkek kadını hangi şartlarda boşaması caizdir? Boşanma nedenleri Boşanma nedenleri nelerdir? Kur’an, Sünnet ve fıkıhta açıklanmıştır. Bir erkek hoşuma gitmiyor diye mezara kadar kalması gereken eşini basit sebeplerle boşayamaz
Kur an'ı Kerim de, hangi nedenlerden boşanmanın zaruret haline geldiği açık bir şekilde belirtilmiştir

Dinimizde kadın üç şey için nikâhlanır

1-Dindarlığı

2-Güzelliği

3-Zenginliği

Tercih ise Dindarı seçmektir. Temel atılırken sağlam atılmaz, Dinin ölçüleri referans kabul edilmezse yıkılacak yuvanın sorumlusu biz oluruz. Duygusal evlilikle, TV. Ekranlarındaki evlilik izdivaç, programları ile internet aracılığı ile evlilik için atılan adımlar sakattır. Böylesi bir evlilik mezara kadar değil ancak pazara kadar olabilir.

 

Evlilikte denklikte esastır. Bazı çağdaşlar tarafından eleştirilerde haklılık payı var ama yanlışları Dinde olmayan bir şeyi sanki dinde varmış gibi görmeleridir. 70 yaşındaki bir erkek 35 yaşındaki bir kadınla evleniyorsa din kesinlikle buna karşıdır. Kadın erkek yorgan döşek misalidir bir birini tamamlar. Eş bulmamız, evliliklerimiz, yuva kurmamız kesinlikle İslama göre değildir. Örf ve adetler dinin önüne geçmiştir. İsraf, birbirine özenme, had safhadadır. Dinde olmayan başlık rekabet haline gelmiştir. İşte bu nedenlerden dolayıdır ki boşanmaların önüne geçilemiyor. Eğer sağlam ve mutlu bir yuva kurmak istiyorsak kesinlikle dinimiz İslam kurallarına ve İslami eğitim almış dindar hatun yâda bey ile evlilik yapmaya çaba sarf edilmelidir. Selam ve dua ile…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.