banner2


Dünya Ahiretin tarlasıdır.Insan dünyada ne ekerse Ahirette onu biçecektir. Sosyal medyada gün yoktur ki, ölümler olmasın.

Her kes taziye mesajları yayınlıyor. Güzel bir amel Allah kabul eylesin, vefat edenlere Allah rahmet eylesin. Bize düşen ölümlerden ibret almaktır. Ölümlerde bileayırım göze çarpıyor.
Toplumda müthiş bir kutuplaşma var. İyi bir amel ve alamet değil, bizden, bizden değil anlayışı vahiy kültüründe; partide, liderde, Cemaatlerde, meşreplerde birlik olmaz güç elde edilmez.
Hedeflenen yollar uzar. Müslümanların güç harcı Din kardeşliğindedir. Başka çabalar boştur. İnat uğruna hem müslüman, hem nifak tohumlarını ekme, en kötüsü; Irkçılık libasına bürünme, soy sopla övünme zehirini yayma tam bir felaket ve helakettir.

İnsan ölünce her şey burda kalır. Amel insanla beraberdir. Iyi Ameller Ahiret azığıdır. Ölünce ah vahlar fayda vermez. Ölmeden önce ölüme dünya sermayesi değil, Ahiret sermayesi lazım oda iyi amellerle olur.
Ecel zamanın dolmasıdır. Eceli gelen gidecek insan öldüğü gibi Dünyada ölecek yani kıyamet kopacak. Dağlar, ovalar, katlar, yatlar saraylar, var olan her şey tarumar olacak. insan ne oluyor diyecek artık iş işten geçmiştir. Bu müthiş felaket gelmeden hazırlıklı olmak gerekmez mi?
Rabbimiz buyurur; "Allah katından,dönüşü olmayan bir gün (kıyamet günü)gelmeden önce yönünü o  gerçek dine çevir! O gün insanlar bölük bölük ayrılacaklardır. Rum suresi Ayet/43
Kurtuluş gerçek Dine dönmede, Efendimiz buyurur; "Kim kötü ve çirkin bir iş görürse onu eliyle düzeltsin.(buel devlet elidir)Eğer buna gücü yetmi yorsa diliyle düzeltsin(Alimler susmasın anlatsın)Buna da gücü yetmezse kalben buğzetsin buda imanın en alt derecesidir. (Bu sınıf avam tabakasıdır.) Rabbim amel etmeyi nasip eylesin.

Aile yuvalarımız dağılıyor el atılmalı, gençlik dünyadanda Ahirettende soğumuş başiboş maneviyatsız yetişiyor. İslah cihetine gidilmeli, siyaset bir birine hasmane, rekabet dumura uğramış islami, insani, vicdani tüm değerler zedelenmiş tamire ihtiyaç var. Ahiret azığına talip olanlar iyi amellerde yarışırlar. Gerisi kalu kildir. Vesselam.....

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.