banner2
Şanlıurfa günübirlik düşünen idareciler yüzünden geldiği noktada her şey tıkanmak üzere
Eğitimde en sondayız
Sağlıkta sonlardayız
Futbolda profesyonel ligde tek takımla 3. Ligdeyiz. (süper lig, Banka Asya ligi ve Urfaspor’un bulunduğu 2. Lig)
Kendi içerisinde ise tıkanan bir şehir
Trafik özellikle mesai başlama ve bitme saatlerinde tamamen tıkanıyor.
Çok geçte olsa bu yaraları sarmak için hükümetin ve özellikle Bakan Faruk Çelik’in seferber olduğunu görüyoruz. Bu arada bu dönem Şanlıurfa’nın diğer vekilleri içerisinde de güzel işler yapanlar var. Hükümetin çalışmalarına ön ayak olmaya çalışıyorlar, halkın sorunları ile ilgileniyorlar...
Şanlıurfa’da seçim döneminde AK Parti’nin 4 yılda 400 proje  vaatleri vardı. Bu projelerin bir çoğu aslında hiç önemli olmayan ve sırf slogana uysun diye söylenen şeylerdi. Ama içerisinde Haleplibahçe müze projesi, Abide’ye  Köprülü kavşak, Şehrin hava alması için hayati öneme sahip şehir meydanları, daha iyi ürün elde edilmesi için çiftçinin eğitilmesinin sistemleştirilmesi, sağlık ve eğitim alanında ki yatırımlar ve  Suruç Ovası Pompaj Sulaması başta olmak üzere sussuz olan bir çok ilçe ve bölgeye Pompaj Sulaması projeleri Şanlıurfa için hayati öneme sahip büyük projelerdir.
Bunlar Geçmiş dönemlerde olduğu gibi sadece seçim vaatleri olarak kalmadı. Şehir meydanları için koca binaların yerle bir olduğuna şahitlik ettik. Bu projelerin bir çoğunun çeşitli aşamalarda olduğunu görüyoruz.
Şehre  nefes aldıracak yaya kalmadan aya ulaşmamız için trafik akışını sağlayacak en önemli proje olan  Abide  Köprülü kavşağın temeli atıldı.
Bu kavşak geç kalınmış bir çalışma olsa da başlanılması sevindirici.
Şimdi tek korku, yapımı devam ederken zaten dar olan ve yetmeyen yolların tamamen tıkanması korkusu Alternatif yolların az oluşu herkesi düşündürmektedir.
Şanlıurfalılar, mevsim uygunluğundan faydalanılarak gece gündüz demeden 2-3 vardiyalı çalışmalarla bir an önce bitirilmesini istiyor. Şanlıurfalı bakanına, vekillerine güveniyor. Bu güven boşa gitmemeli.
Şanlıurfa Belediyesi başta olmak üzere tüm yerel yöneticileri, gerek fikir gerse öneri konusunda süreci destekleyecek çalışmalarda bulunmalılar
Umarım geçmiş alışkanlıklarımız nüksetmez de bu büyük proje de bir an önce sonuçlanır
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.