banner2

İslamda olmayan bir günü kutlamak Müslüman için yok hükmündedir. Bu, gün ve kelimelerle Müslüman yozlaştırılıyor. Kutlamalardan gün bırakmadılar. Kadını bir meta gibi sadece fiziki cihetini kullanarak, gün geçirenler, kadınları sevme gününü kutlayamazlar, artık bu yobazlığa son verilmeli, kadın gerçek anlamda sevilmelidir.

İslam’ın kadına verdiği değeri daha iyi anlamak için, İslamı dışlayıp medeni olduklarını iddia eden toplumların kadına bakış açısına bakalım.

YAHUDİLİKTE KADIN
Devamlı günah işleme eyilimi olan bir yaratık olarak görülür, kadın aldatıcı bir put olarak adlandırılır. Yahudiler Hz. Âdem ve Havva'nın hikâyesini anlatırlar. Onlara göre Hz. Âdem Allah'a itaat ettiği için cennette mesut bir şekilde yaşıyordu. Fakat karısı Havva yasak meyveye yemesi için Onu tahrik etti, onu kandırdı ve cennetten çıkardı. Sonra Allah Havva'ya şöyle dedi: "Sana hamilelik acısı vereceğim. Sancılanarak bebek doğuracaksın. Sen daima kocana karşı eğilimli olacaksın. O sana hükmedecek. Yahudiler, bu efsaneden dolayı kadını lanetlemiş bir yaratık olarak kabul ediyorlardı. Yunan ve Hıristiyan mitolojisinde de böyle bir olay geçer. 
Eski Yahudi toplumları kızı hizmetçi sayarlardı. Babasının onun utancından dolayı satma hakkına sahip olduğunu kabul ederlerdi. Kız miras alamazdı. Ancak babasının hiçbir erkek çocuğu yoksa o zaman alırdı. 
Her Yahudi sabah duasında şöyle der: "EZELİ İLAHIMIZ, KÂİNATIN KRALI BENİ KADIN YARATMADIĞIN İÇİN SANA HAMDOLSUN."

HRİSTİYANLIKTA KADIN
Hıristiyanlığın kadınlara karşı davranışı Yahudilikten daha kötü olmuştur. Hıristiyanlığa göre kadın şeytanca kötülüklere kapı açar, erkeği yasak ağaca götürür, Allahın emirlerini çiğner ve erkeğin ahlakını bozar. Kadın günahın anası; fesat ve fitnenin kaynağıdır. Onun mevcut olması utanılacak bir durumdur. Kadın, günahın, ahlaksızlığın, ruhi ve manevi alçaklığın canlı bir heykeli olarak görülür. 
Hıristiyan aziz Tertolyan diyor ki: Kadın, şeytanın insan nefsine giriş kapısıdır. Allah’ın yasalarını iptal eden Allah'ın çehresini bozan iğrenç bir mahlûktur. Diğer bir Hıristiyan azizi Saint Paul'da şöyle der: Her erkeğin başı İsa idi, her kadının başı da erkekti. İsa'nın başı ise tanrıydı. Erkek Tanrının şanı ve çehresidir. Fakat kadın erkeğin şanıdır. Çünkü erkek kadına bağlı değildir. Kadın ise erkeğe bağlıdır.

Erkek kadın için doğmadı, fakat kadın erkek için doğdu. Mesih adına kadın kendini köleliğin sembolü saymalıdır. 
Hıristiyan azizler "Hz. İsa’nın annesi dışında kalan tüm kadınların cehennem azabından kurtulamayacağını" söylerler. Bugün de dünyanın birçok yerinde kadınlar horlanmaktadır. Rusya'da da kadına zulmedildi. Zorla Kolhozlara sokuldu. Erkek gibi, en ağır işlerde, erkek şeflerin baskısı altında, insafsızca boğaz tokluğuna, hayvanlar gibi, en ağır işlerde zorla çalıştırıldı. Fakat zulüm payidar olmadı. Bilinen akıbete uğradı. 
Hür dünya dedikleri Hıristiyan ülkelerde ve İslam ülkeleri denilen Arap ülkelerinde, (Hayat müşterektir) denilerek, 
kadınlar da, fabrikalarda, tarlalarda, ticarette, erkekler gibi çalışıyorlar.

Çoğunun evlendiklerine pişman oldukları, 
mahkemelerin boşanma davaları ile dolu olduğu, günlük gazetelerde sık sık görülmektedir
ABD de bir tekstil fabrikasında greve başladı. Ancak polisin işçilere saldırması ve işçilerin fabrikaya kilitlenmesi, arkasından da çıkan yangında işçilerin fabrika önünde kurulan barikatlardan kaçamaması sonucunda çoğu kadın 129 işçi can verdi. İşçilerin cenaze törenine 100 bini aşkın kişi katıldı. O gün bu gündür güya kadına sevgi diye kadınlar günü olarak kutlanıyor. Hal bu ki, İslam ülkeleri dedikleri yerlerde dinin hâkimiyeti yoktur din vicdanlara, Camilere hapsedilmiş,

Dünyada ne kadar kadın sever varmış? Haberimiz yok. Vay zavallılar! İslam dininin kadına verdiği değere bakın, ona göre hareket edin, sevgiden bahsedin, yoksa yalancı olursunuz. Kadını işinize göre sömüreceksiniz, insan yerine koymayacaksınız, sonra kadın sevgisinden bahsedeceksiniz. Sizin sevgi anlayışınızla kadın sevilmez. Çünkü söylemlerinizde, nikâhtan, annelikten, doğurganlıktan kadına has özelliklerden bahsetmiyorsunuz. Bu nasıl kadın sevgi günüdür. İslamın kadına bakış açısı gelecek yazıda inşallah.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.