banner2

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı resmi olarak açıklanmasa da Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç’in Ankara’ya çağrılması ve istifa etmesi, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmasına artık kesin gözüyle bakılıyor.

Öncelikle şuna açıklık getirelim; Şanlıurfa’da bazılarının dediği gibi, “2. Ceket Vakası”  yaşanmaz!..

Birileri sadece temenni ediyor.  Ceket piyasasından nemalananlar, piyasayı kaybetme telaşıyla bunu söylüyorlar.

Başlıklara bakınca şaşırıyorsun;    “Ankara ayakta, Urfa ayakta, Sosyal medya ayakta” ne oluyoruz diyesi geliyor insanın. Ayakta olan kimse yok aslında, her şey normal. Sadece Şanlıurfalı olmayan bir aday var. O da Şanlıurfa’yı karış karış dolaşmış ve Urfa’yı mevcut Belediye Başkanından daha fazla dolaşmış biri…

Bu aday adaylık sürecinde herkesin gönlünde bir aday vardı. Herkes başka başka kaygılar taşıyordu. Ama herkesin adayı olmazdı. Biri olması lazımdı. O da Celalettin Güvenç oldu.

Peki, niçin Güvenç; Çünkü Şanlıurfa adayını Bakan Faruk Çelik belirliyor. Bakan Çelik kendisiyle uyumlu çalışacak biri olmasını istiyor. Ama bu aşiretlerden bağımsız biri olması lazımdı.

Faruk Çelik siyasete yıllarını vermiş usta siyasetçi. Milletvekilliği seçimleri sırasında Şanlıurfa’nın fotoğrafını iyi çekti.

Seçim sonrası çıktığı bir televizyon programında; “ben Urfa’da Urfalı bürokrat istemiyorum, bu onların Başarsız olduğu anlamına gelmesin. Onlar başarılı olmaya çalışsa da toplumsal ve sosyal yapı buna engel oluyor” demişti.

Aynı şey belediye başkanlığı içinde geçerli…

Vali Celalettin Güvenç’te bu yüzden tercih edildi.

Vali Güvenç tercih edilirken bu tepkiler biliniyordu. Bazı mihraklar tarafından bu yara kaşınacağını da biliniyordu. Ama Şanlıurfa’daki çalışmalarıyla Urfalıların güvenini kazanan Faruk çelik; kefil olacağı Güvenç’i de kabul ettirir.

Aslında olanlar bazıları için büyük bir sürpriz olsa da benim için hiç sürpriz olmadı.

Çünkü Urfa’a  hepimizin şikâyetçi olduğu bir feodalizm yapı vardı. Bu feodalizmi, feodal ağalarla çözmek imkânsız. Burada devletin elinin güçlenmesi için böyle bir adaya ihtiyaç vardı ve ihtiyaç gideriliyor.

Yani olan şudur; Aşiretçiliği bitirip devletin güçlü ve adaletli elini bu bölgede hâkim kılmak için Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adaylığına Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç gösterildi.

Memleketin aydın ve ileri gelen insanları da şahit olduğum her platformda şunu dile getiriyorlardı; “devlet, zaten baş edilmeyen ağaların eline siyaset sopasını veriyor. Bu halkı terbiye et diyor. Bu şekilde mi ağalık son bulacak” diyorlardı.

Urfalı aday yok diye duygusal davranıp tepki göstereceğimize aklıselimle hareket edip memleket için faydalı olanı isteyelim.

Son bir not: Şanlıurfa’da AK Parti kötü aday gösterirse BDP Kazanır diyenlere katılmıyorum. Şanlıurfa’da kim aday gösterilirse gösterilsin. Kazanan AK Parti olacak. İtirazı olanları şunu hatırlatırım. % 65 hiçbir şartta % 25’e kaptırılmaz!..

Her şartta kazanan AK Parti olur…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.