banner2


Her yıl olduğu gibi bu yılda(2023) Ramazan ayını idrak ettik Sahura kalktık Oruç tuttuk.Teravih Namazını kıldık iftarımızı açtık. Evlerde Cüz okuduk, Camilerde mukabeleler okundu dinledik. Fıtır sadakamızı, zengin isek zekatımızı, sadakamızı verdik.Hepsini Allah kabul eylesin.

Bu yıl Ramazan ayını deprem, sel, yel gölgesinde icra ettik hemde acı tablolar görerek, yürekler dağlanarak. Deprem ve sellerde elli binin üzerinde insanımızı kayıp ettik. Allah rahmet eylesin.

Yüz bine yakın insanımız yaralı, yaralılara acil şifalar diliyorum. Maddi hasar beton yığınlarını en çok ekranlarda görüyoruz. bilim insanlarının beyanına göre bu kadar yıkım, ölüm nedeninin: demir, cimento, işçilik hırsızlığı, zemin plansızlığı, denetimin bilime göre olmayışı kayırmacılık ve yetkililerin zamanında önlem almamaları, depreme dayanıksız binalarda oturanların taleplerinin olmamalarıdır.

Bunca acılara rağmen Ramazan ayında bile hala acil hep bir olup evler insanlara mezar olmasın diye önlemler alınması gerekirken Siyasetçilerin hepsi oy devşirmeye çalışıyorlar. Siyasetin bulaşmadığı kurumda kalmadı.

Bu ülkede her insanın yaşama hakkı var. İhmalden, liyakatsızlıktan, dert edinmemekten insanların ölümüne sebep olanlar katil değil mi?dert edinenlere rabbim güç versin.

Ramazan ayı aynı zamanda bir eğitim ayıdır. Duygu sömürüsü yapmakla insanları deprem, sel, yelden kurtaramazsınız. Zaman geçirmeden önlem alın çözümler üretin Depremin ne zaman geleceğini Allah bilir evlerimiz bize neden mezar olsun.

İnsan sevgisi olanın Bayramda bile haz alması bile düşünülemez. İnsan yaşamı için acil önlemler almak farzı ayn olmuştur. Toplumu bilinçlendirmek konunun uzmanları seferber ol malarına bağlıdır. Yöneticilerde beton severlikten vaz geçmelidir.

Basından okudum. Maraş'ta yemek için sıraya geçmişler birisi ağlıyor spiker soruyor neden ağlarsın. Ağlayan ben maraşın zenginlerindenim. Fabrikalarım vardı hepsi gitti. Çok yakınımı kayıp ettim son model arabalarım, lüks bi inalarım vardı hepsi gitti şimdi ben bir ekmek bir kase çorba sırasını bekliyorum. İbret alınmaz mi?

Rabbim:Ramazan ayının kendisin den razı olan kullarından eylesin. Vesselam

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.