banner2

 

Kutsal Aylardan Recep Ayını geride bıraktık Şaban Ayının son günlerindeyiz 27 Mayıs Cumartesi günü Rahmet Ayı Ramazan-ı şerifi idrak edeceğiz. Ne kadar şükretsek azdır. Müslümanlar dünyevileştikleri için kutsak değerlerinden kopmuşlar. İslam da olmayan Anneler günü kadar Ramazan ayı veya kutsal günlere önem verilmemesi Dini değerlerden kopuşun bir ifadesidir. Eski tarihlerde Ramazan Ayı geldiğinde Yahudi ve Hıristiyanlar Ramazan ayına ve Müslümanlara hürmeten Açıktan oruç yemezlermiş, şimdi ise adı Ahmet, Ayşe olanlar açıktan Oruç yiyor ve sıkılmıyorsa ar damarları çatlamış demektir. Gençlik bu konuda Din erozyonu geçiriyor, gençliği bu hale getirenler gençlerin günah ortaklarıdır. Çocuk yapmama, geç evlilik gençliğin kâbusudur. Ramazan ayı boyunca kutsal beldelerdeyim. Yani Mekke ve Medine de İman Dolum tesislerinin membaıdır. Alabilene ne mutlu! Tüm yeryüzünde ki Camiler İman dolum tesisleridir. İsraflı Camiler yapmak, Camiler’ i çoğaltmak, bakım onarımını yapmak ne kadar sadaka-i Cariye ise, Camilerde nesiller yetiştirmek en az o kadar ehemdir. 
Camilerde kayıt dışı Yardımlar toplanmaya devam ediliyor. Kayıt dışı Cemaatlar, dernekler, vakıfların haddi hesabı yoktur. Din adına Mazlum insanların dini duygularını sömürerek dünyalık elde edenler en zelil rezil insan tipleridir. Camiler ne kadar çoksa kalite o kadar düşmüştür. Camiler birlik, dirlik, mekânları ve İnsanları cehaletten kurtaran mekânlar olursa toplum kurtulur. Ramazan ayı hem rahmet hem de Kur’an Ayıdır. Yakup AS. Mın 12 oğlu vardı en çok oğullarından Yusuf’u severdi 12 ayı yaratan Rab tarafından en çok sevilen Ayda Ramazan Ayıdır. Ramazan Ayında Tüm Camilerimizde Mukabeleler okunacak ne yazık ki, Okunan kuran anlatılmayacak bu en büyük eksikliktir. İslam toplumunu narkozlamadır uyutmadır. Mukaddes beldeler bile böyledir. Uydurulmuş Dinle dindar kesim uyutuluyor maalesef. İnananlar Zekâtlarını genellikle Ramazan ayında verirler çoktandır televizyon vaizleri Ramazan paketçileri devrede. 
Her gün ekranlarda reklamlarını korkusuzca yapmaktadırlar. Kur’an dışı Sünnet dışı zekât dağıtımını pervasızca istemektedirler. Hâlbuki Zekâtlar nakit olarak fakirlere verilmeli, ihtiyaçları fakir kendisi temin etmelidir. Mukaddes beldelerde bile aynı alışkanlık bazı sözde Cemaatlerce devam edilmektedir. Burada hayır hasenat yaparsanız, zekâtlarınızı verirseniz karşılığı yüz bindir diyorlar ki, tam bir fakir hakkını gasp ve hısızlığıdır. İyi bir alamet değildir.  Oruç sayesinde günahlardan arınmak her inananın görevidir.  Bir insan ne kadar günahkâr olursa olsun, günahlarından tövbe eder üzerinde durursa bu mağfiret ayında Rabbimiz o kulun günahlarını affeder. Kul hakkı hariç mevla her günahı af eder Kul hakkı müstesnadır. 
Yılda bir seferde olsa bazı sivil toplum kuruluşları belediyelerimiz Ramazan Çadırı açarlar. Oruçlu insanlara iftar yaptırırlar. Sünnete uygun israfsız, gösterişsiz olursa çok güzel bir adettir. Hele o iftar çadırında fakir olmazsa tam bir felakettir. İftarlar çadırlar Dünyalık elde etmek için olursa vay o yapanın haline, bizler Ramazan Ayında soframızda çok yemekler, iftarlıklar bulurken, ümmet fertlerinden karınlarını doyurmak için değil yemek çeşitleri, bir lokma ekmeğe muhtaç fakir kitleler var. Nefsimizden çok onları düşünmek ve ne yapabilirim şuurunda olmak en büyük sevap getirecek iyi amel nişanesidir. 
Oruç Vücudun Zekâtıdır. Oruç tutulurken sadece yememek içmemekten ibaret değildir olmamalıdır. Tüm azalarla oruç tutmak o şuurda olmak Orucun ilkelerindendir. Tüm İbadetler insanı kötülüklerden arınma olduğu gibi Orucun kötülükleri bırakmada semtine uğramamada büyük etkisi vardır. Ramazan Ayında Cennet kapıları açık, Cehennem kapıları ise kapalıdır. İnsanı yoldan çıkaran şeytanlar ise zincirlere vurulmuştur. Ramazan Ayında bin Aydan hayırlı Kadir gecesi vardır ki, Ramazan ayının son on gününde aranmalıdır. Ramazan Ayı Oruç İnananları şuurlandırsın.Dertlerine deva olsun.Ramazan Ayı ve Oruç Misafirimiz Misafirimizi bizden razı olarak uğurlayalım inşallah. Şimdiden ecriniz bereketli olsun…     

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.