banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye ABD Suriye

Orman Haftasında Anlamlı etkinlik! Urfa'da bedeva ağaç dağıttılar




Şanlıurfa'yı yeşile bürümek için Şanlıurfa merkez ve ilçelerde 163 bin adet ağaç dikimi yapan Büyükşehir Belediyesi,  bunun yanı sıra Orman Bölge Müdürlüğü ile birlikte yürüttüğü projeyle kentin muhtelif alanlarında çalışmalara başladı.

İlk olarak Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve Orman Bölge Müdürü Ahmet Ünver tarafından imzalanan 5 yıllık protokol kapsamında Büyükşehir Belediyesinin yer tahsisi ile Şanlıurfa yeşile bürünecek.

Yeşil bir Şanlıurfa'yı oluşturmak adına Büyükşehir Belediyesi olarak örnek bir çalışmaya imza attıklarını vurgulayan Başkan Nihat Çiftçi, Orman Haftası dolayısıyla tüm vatandaşları ağaç dikmeye davet etti.

"Kıyametin kopacağını bilseniz dahi elinizdeki fidanı dikiniz" hadisi ile yola çıktıklarını belirten Başkan Nihat Çiftçi,"Büyükşehir Belediyesi ve Orman Bölge Müdürlüğü ile Şanlıurfa'da yeni yeşillendirme alanları ve mevcuttaki ağaçların bakım çalışmalarını gerçekleştireceğiz. Amacımız Şanlıurfa'yı yeşillendirerek Şanlıurfa'daki vatandaşlarımızı yeşil bir kentle buluşturmak. İnşallah gerçekleştirdiğimiz protokol sayesinde çok güçlü orman alanları, yeni yeşil alanlar ve Şanlıurfa'nın yeni kent ormanlarına kavuşacağına inanıyorum. İnancımız gereği “Kıyametin kopacağını bilseniz dahi elinizdeki fidanı dikiniz” hadisi ile yola çıktık. İnşallah Şanlıurfa yemyeşil bir görünüme kavuşacaktır" dedi.


ÜCRETSİZ FİDAN DAĞITILDI

Gerçekleştirilen protokolün ardından Büyükşehir Belediyesi önünde gerçekleştirilen fidan dağıtım törenine katılan Başkan Nihat Çiftçi, vatandaşlara kendi elleriyle dikmeleri için ücretsiz fidan dağıttı.

Ardından Büyükşehir Belediyesi tarafından belirlenen Batıkent mahallesi Yeni Oto Galericiler Sitesi yanında bulunan 20 Bin metrekarelik boş alanda gerçekleştirilen ağaç dikim törenine katılan Başkan Nihat Çiftçi, "Büyükşehir Belediyesi olarak gönülden ve yürekten bu tür çalışmalarımızı yapacağız" dedi

Ağaçlandırma seferberliği kapsamında gerçekleştirilen törenin açılış konuşmasını gerçekleştirilen Başkan Nihat Çiftçi, " Büyükşehir Belediyesi ve Orman Genel Müdürlüğü olarak gerçekleştirmiş olduğumuz protokol çalışmaları kapsamında Şanlıurfa genelinde yeni ağaçlandırma alanlarını tespit etmek ve bu ağaçlandırma alanlarını hazırlamak adına bir çalışma içerisine girdik. İnanıyorum ki Doğa, Ağaç ve yeşil sevgisini el birliği ile gelecek nesillere güzel bir ortamda sunacağız" dedi.

YENİ YEŞİL YAŞAM ALANLARI OLUŞTURUYORUZ


Büyükşehir Belediyesi olarak başlatmış olduğumuz yeşillendirme çalışmalarını Şanlıurfa genelinde büyük bir özveriyle sürdürdüklerini belirten Başkan Nihat Çiftçi,"Belediyesi olarak 163 bin ağacın dikim çalışmalarına başladık yine aynı şekilde kent genelinde 63 bin adet gül dikimini de gerçekleştiriyoruz. Allah'ın izniyle bu rakamlarımız artacak, 1 Milyon 681 bin Metrekarelik projesinin birinci etabını başlattık. İkinci etabı ihale aşamasında şuanda gerçekleştiriyoruz. Şanlıurfa'ya yeşil alanlar ve yaşam merkezleri kazandırmayı hedefliyoruz. Titizlikle bu tür yeşil alan çalışmalarını sürdürmek adına gönülden ve yürekten bu tür çalışmalarımızı yapacağız" dedi.

VALİ KÜÇÜK, DAHA YEŞİL ŞANLIURFA İÇİN HEP BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük ise, "Büyükşehir Belediyemizin yeşil alanları oluşturmak için bu tür yeni yerleri tahsisi edip Şanlıurfa'yı yeşillendirdikleri için Büyükşehir Belediye Başkanımız Nihat Çiftçi’nin  hassasiyetine çok teşekkür ederim. Diğer Belediyelerimiz ve Kamu kuruluşlarımız bu hassasiyetle inşallah yürüyecektir. Daha yeşil bir Şanlıurfa için hep birlikte gönülden çalışacağımıza inanıyorum" dedi

Şanlıurfa Orman Bölge Müdürü Ahmet Ünver ise, "Milli Ağaçlandırma Seferberliği kapsamında Büyükşehir Belediyemiz ile ortak bir şekilde Şanlıurfa'yı yeşillendirme çalışmalarına başladık. 5 yıllık yaptığımız protokol çalışmaları kapsamında yeni ağaçlandırma alanları ve ağaçlarımızın bakım ve onarımını da gerçekleştireceğiz" dedi.

Gerçekleştirilen konuşmaların ardından törene katılan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi ve Eşi Sema Çiftçi, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Şanlıurfa Orman Bölge Müdürü Ahmet Ünver, İlçe Belediye Başkanları, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeleri ve vatandaşlar  ağaç dikimini gerçekleştirdiler.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.