banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haliliye Türkiye Urfa Haberleri Sanlıurfa Haber

Urfalı avukatlar çek kanunu kitabını yazdı

 

Şanlıurfalı avukatlardan çek kullanan herkese yeni çek kanunu kitapçığı… Esnaf ve iş adamlarının en büyük yardımcısı olabilecek bu kitapçık özellikle çeklerle başı belada olanlara…  

 

5941 sayılı Çek Kanunu, tam bir yıl önce uygulamaya geçti. Bu nedenle uygulama açısından kesinleşmiş yargı kararları henüz ortaya çıkmaya başladı. Bu süreç içerisinde, Çek Kanunu ile ilgili olarak sadece ceza kısmı ve özellikle “karşılıksız çek keşide etmek” suçu üzerine yoğunlaşma oldu. Şanlıurfalı avukatlar Cüneyd Altıparmak ile Ömer Avcı tamda buradan yola çıkarak, bu konu üzerinde yoğunlaşan kitapçığı yazdı.

 

Kitapçığın uygulama içindeki kimselere dönük hazırlandığını vurgulayan Ömer Avcı, “Yayın hayatı ve akademik konularda iddiası olmayan bu kitapçıkla amacımız, sadece ve sadece, taşınabilirliği ve içeriği itibariyle okuyucuda genel bir mantık oluşturması yönündedir.” şeklinde bilgi verdi.

 

Kitapçığın diğer yazarı Cüneyd Altıparmak ise, “Özellikle madde metinlerinin altına yorumlara ve varsa o konuya ilişkin Yargı Kararlarına yer verdik. ‘Not’ başlığı altındaki yazılar kendi kanaatimiz olup, uygulama açısından dikkat edilmesi gerektiğine inandığımız fikirlerimizdir. Bunların aksini, değişik biçimini düşünmek elbette mümkündür.” dedi.

 

Öte yandan kitapçığın son kısmında, kanunun ‘Genel Gerekçesi’ ve ‘Madde Gerekçeleri’ orijinal metinlerine yer verilmiş. Kitabı temin etmek isteyenlerin yapması gereken tek şey ise www.aaavukatlik.com adresindeki iletişim butonunu doldurmak.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.