banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD Haliliye Cenk Antalyaspor

ŞUSKİ'den 'İşçi Çıkarma' ile ilgili açıklama

ŞUSKİ Açıklamasında işten çıkarılmaları yalanlarken, İşçilere yeni firmaya bizzat başvurmalarını istedi. Açıklamada, başvuruda bulunmayan işçilerin işsiz kalmaları durumunda ŞUSKİ olarak sorumluluk kabul edilmeyeceği söylendi.

ŞUSKİ Genel Müdürlüğünden yapılan açıklama aşağıya çıkarılmıştır;

“Bilindiği üzere ŞUSKİ Genel Müdürlüğümüz 31.03.2014 tarihli 6360 Sayılı Yasa ile kurulmuş olup bağımsız bütçe ve tüzel kişiliğe sahip bir kuruluştur. ŞUSKİ aynı yasa ile daha önce su ve kanal işlerinde çalışan personel ve iş/işlemleri ile her türlü hak ve alacakları devir ve tasfiye komisyonu kararı ile devir almıştır.
 
Bu kapsamda daha önce hizmet alımı yoluyla Şanlıurfa Belediyesi tarafından yapılan ihale kapsamında Şanlıurfa Belediyesi emrinde işe alınan ve ŞUSKİ’nin görev alanına giren işlerde çalışan işçiler aynı özlük haklarıyla birlikte ŞUSKİ tarafından da kesintisiz çalıştırılmaya devam edilmiştir. Hizmet alımı ihalesini alan firmanın ihale süresi 31.12.2014 tarihinde sona erecektir. Bu arada görev sahamızla ilgili işlerin yapımının aksamaması ve siz değerli çalışanların mağduriyet yaşamaması amacıyla yeni ihaleye çıkılmış ve ihaleyi “Nejdet Şelli - Şelli Mak. İnş. Gıd. Tur. El. Nak. Son. Pet. Ür. San. Tic. Ltd. Şti- Habip Hayırlı (ORTAK GİRİŞİMİ)” kazanmıştır.

İhaleyi kazanan bu firma ile yapılan görüşmelerde daha önce hizmet alımı yoluyla bu hizmetlerde çalışan tüm işçilerimizin aynı özlük haklarıyla birlikte çalışmaları konusunda mutabakata varılmıştır.

Bu nedenle daha önce hizmet alımı yoluyla ŞUSKİ’deki işlerde çalışan siz değerli işçilerimizden aynı özlük haklarıyla birlikte 4857 Sayılı İş Kanunu kapsamında çalışmak isteyenlerin 06.01.2015 Salı Günü mesai bitimine kadar; Esentepe Mah. 310. Sok. Pınar Apt. No:1 Şanlıurfa adresindeki yeni firmaya bizzat başvurmanız gerekmektedir. Aksi halde işsiz kalma riskiyle karşı karşıya kalabileceksiniz. Çalışmaya devam etmek için süresinde BAŞVURU YAPMAYARAK İŞSİZ KALMANIZ HALİNDE İDAREMİZ HİÇBİR SORUMLULUK KABUL ETMEYECEKTİR. Bu nedenle mağduriyet yaşamamanız ve işlemlerinizin sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi için belirtilen tarihe kadar müracaatta bulunmanız tebliğ yerine geçmek üzere duyurulur”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.