Warning: session_start(): open(/var/lib/lsphp/session/lsphp70/sess_jch19qdule3m39mav6n4uubhv1, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /home/balikligol.com/public_html/index.php on line 9
Savaşların değişmeyen mağdurları: Çocuklar haberleri
banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye ABD Suriye

Savaşların değişmeyen mağdurları: Çocuklar

 Suriye’nin Kobani kentinde YPG ile IŞİD arasında yaşanan çatışmalardan kaçarak Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine sığınan mülteciler, hayata tutunmaya çalışıyorlar. Çatışama sesleri ilçe merkeziden duyulurken, kurşunların zaman zaman Türkiye topraklarına düştüğü görüldü.

Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi tarafından olayların başladığı günden itibaren çadır kentlerden gelen talepler değerlendirilerek, koordineli bir şekilde yardımlar ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmaya devam ediliyor.

Bu arada savaşın değişmeyen mağduru yine kadınlar ve çocuklar oldu. Kent merkezine yaklaşık 6 km. uzaklıkta bulunan YİBO bahçesinde oluşturulan parkta oyun oynayarak zamanlarını geçiren çocuklar, en çok okullarını özlediklerini ifade ediyorlar. Savaştan kaçtıklarını dile getiren çocukların yüzlerinde belirginleşen çaresizlik savaştan ne kadar etkilendiklerini gözler önüne seriyor.

Çadır kentte kalan ve isminin yazılmasını istemeyen Kobanili bir kadın, çocuklarıyla beraber perişan olduklarını ifade ederek, “4 tane çocuğum var, en küçükleri 3 yaşında… Çocuklarımla beraber perişan olduk. Önümüz kış, çocuklar ikide bir hasta oluyorlar. Her gün ‘Anne ev ne zaman döneceğiz.’ diyorlar. Tabi bugün yarın diyerek oyalıyorum onları… Ne zamana kadar oyalayabilirim onları bilemiyorum. Çocuklar evlerini özlüyor, bizler de özlüyoruz tabi. Savaş, bize felaketten başka bir şey getirmedi. Allah, kimsenin hakkını bırakmaz, bizim de hakkımızı bırakmayacak.” diye konuştu. (M. Salih Keskin/Adnan Oğuz/Cihat Şayık – İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.