Warning: session_start(): open(/var/lib/lsphp/session/lsphp70/sess_k04n3f5kogtkqglhfm0jiien34, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /home/balikligol.com/public_html/index.php on line 9
Şanlıurfa'da sağlık skandalı!.. haberleri
banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Şanlıurfa'da sağlık skandalı!..

 veren bir ilgisizlikle beni geri gönderdiler" sözleriyle dile getiriyor.

Çocuğu SSPE hastalığının pençesinde yatalak olarak evde bakıldığını belirten Halil T. İle yaşadıklarını konuştuk.

Soru: Çocuğunuz ne durumda?

Halil T; Oğlum aşıdan dolayı SSPE hastalığına yakalandı. Evde yatalak olarak biz bakıyoruz.

Soru; Şimdi hastanede yatıyor?

Halil T; İki gün önce evde aniden fenalaştı. Bizim eve yakın olmasından dolayı komşuların yardımıyla eşim Balıklıgöl Devlet Hastanesine götürmüşler. Hastaneye gittim. Mesai bitmek üzereydi. Balıklıgöl Devlet hastanesi hemen yoğun bakıma alınmıştı.

Soru; Hastanede yoğun bakıma alındıktan sonra problem nerde çıktı?

Halil T; Balıklıgöl Devlet Hastanesin de çocuk doktoru yok. Bu nedenle çocuk hastanesine sevk edilmesi gerekiyordu. Girişimler yapıldı ancak, Çocuk hastanesi yoğun bakımda yer yokmuş.

Soru; siz ne yaptınız bu durum karşısında?

Halil T; Diğer gün sabah mesai başlamasıyla birlikte Sağlık Müdürlüğüne gittim. Müdür beyle görüşmem gerektiğini bildirdim. Uzun süre bekledikten sonra başka birine yönlendirdi. Oysa çocuğum SSPE hastası ve şuan ölümle pençeleşiyor. Balıklıgöl Devlet Hastanesi yoğum bakım ünitesinde ama hastanede çocuk doktoru yok. Acilen çocuk doktoru olan bir sağlık kurumuna havale edilmesi gerektiğini ifade ettim. Bu durumu müdür beye aktarmak istedim ama görüşemedim.

Soru; yardımcı olamadılar mı?

Halil T; Yardımcı olmak istemediler. Çünkü çok ilgisiz kaldılar. Ne çocuk ne de Fakültede yer var dediler. Tüm hastaneler dolu. Şimdilik Balıklıgöl'de kalsın tavsiyesinde bulundular.

Soru; Sağlık Müdürü niçin sizinle görüşmedi?

Halil T; Bilemiyorum. Bu tavır karşısında nutkum tutuldu. Bu ilgisizlik bir tarafta diğer tarafta oğlum yoğun bakımda ve ölümle pençeleşiyor. Şaştık kaldım.

Soru; Peki şimdi hasta nerede?

Halil T; Sağlık Müdürü ilgisiz kalınca oradan çıktım. Şanlıurfa Çocuk Hastanesine gittim. Hastane yönetiminden rica ettim. Yoğun bakımdaki çocuğuma bir şeyler yapın dedim. Çocuk hastanesindeki doktorlar yardımcı oldular. Balıklıgöl Devlet Hastanesiyle irtibata geçip çocuğumu Çocuk Hastanesi yoğum bakım ünitesine yatırdık.

Soru; Geçmiş olsun, son mesajın var mı?

Halil T; Benim sitemim ve isyanım Sağlık Müdürünün anlayışına!... Sağlık müdürü çocuğu çocuk doktoru olmayan hastanede kalmasında hiçbir besi görmüyor. Benimle görüşmeye bile gerek görmüyor. Bu bir skandal.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.