banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Urfa Haberleri Sanlıurfa Haber

Şanlıurfa İHH Kumanya kampanyası başlattı

Şanlıurfa İHH başkanı Behçet Atila konu ile ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti.

İHH Şanlıurfa temsilciliği ve Ş.Urfa İHH İnsani Yardım Derneği olarak şuana kadar 600 Yetim ve muhacir aileye ulaşmış bulunmaktayız. Bu ailelere Ramazan kumanyası ve Ramazan çocuk paketi ulaştırdık, ulaştırmaya devam ediyoruz. Siverek, Viranşehir, Ceylanpınar, Suruç, Hilvan ilçelerinde de dağıtımlarımız sürüyor. Ayrıca Ramazan ayı boyunca hasta yaralı ve kimsesizleri ziyaret edip ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Bize teslim edilen ZEKAT emanetlerini de ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık ve ulaştırmaya devam ediyoruz. Özellikle muhacir aileler Ramazan orucu ve yazın kavurucu sıcağı birleşince çok zor anlar yaşıyorlar. Vantilatör ve buzdolabı ihtiyacı çok fazla. İnsanlığımızın ve imanımızın gereği olarak imkanlarımız dahilinde bunlara yardımcı olmalıyız. Herkes biraz daha infak ederek bu yükümüzü hafifletebilir. Şimdiye kadar bizi yalnız bırakmayan her türlü desteği veren tüm hayırseverlere, sponsorlarımıza teşekkür ederiz. Ayrıca dağıtımda görev alan tüm kardeşlerimize de teşekkür edriz. Allah hepsinden razı olsun.

Yardımseverlerin zekât, sadaka, fitre ve bağışlarını savaş, işgal ve doğal afet bölgelerindeki ihtiyaç sahiplerine uzak yakın demeden birebir elden ulaştırıyoruz.

Bu yıl ‘Ramazan Bereketi Yeryüzüne Yayılsın’ sloganı ile çalışmalarını yürütecek olan İHH İnsani Yardım Vakfı, Ramazan ayı içerisinde Venezuela’dan Doğu Türkistan’a, Orta Afrika Cumhuriyeti’nden Vietnam’a kadar 94 ülke ve bölgede çalışmalar gerçekleştirecek. İHH ekipleri ayrıca savaş, doğal afet ve yoksullukla mücadele eden bölgeler için ise özel çalışmalar yapacak.

Ramazan ayı içerisinde uzun yolculuklar yapacak olan İHH ekipleri, ulaştıkları bölgelerde yardıma muhtaç insanların, muhacirlerin, yetim ailelerinin kapılarını çalacak, Ramazan bereketini uzak iklimlere taşıyacak.

Binlerce kilometre ötedeki kardeşine yardımda bulunarak kardeşlik bağlarını güçlendirmek isteyen İHH bağışçıları ise sadaka, fitre ve zekâtlarını İHH aracılığıyla diledikleri bölgeye ulaştırabilmenin huzurunu yaşayabilecek.
Zekatlarınızı, fıtır sadakalarınızı, kumanyalarınızı bu iyilik kervanına katabilirsiniz. “Bu çorbada bizim de tuzumuz olsun” derseniz Ramazan boyunca şu yöntemlerle katkıda bulunabilirsiniz:

Türkiyeli yardımseverlerin zekât, sadaka, fitre ve bağışlarını savaş, işgal ve doğal afet bölgelerindeki ihtiyaç sahiplerine uzak yakın demeden birebir elden ulaştırıyoruz. Siz de zekât ve sadakalarınızı İHH aracılığı ile ihtiyaç sahiplerine ulaştırabilirsiniz.

Kumanya paketi içeriği: Buğday unu, çay, zeytin, sıvı yağ, salça, tuz, reçel, toz şeker, kırmızı ve yeşil mercimek, nohut, bulgur, pirinç, makarna çeşitleri ve helva. Bir kumanya paketi 75 TL’dir.

Türkiye’de 28 ilde gezici aşevi ile iftar programları gerçekleştirirken 78 il ve ilçe merkezinde kumanya dağıtımları yapacağız. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye’de ve dünyada yetimlere ve ailelerine destek olunacak, yetim iftarları düzenlenecek, yetimlere eğitim ve kırtasiye yardımları yapılacak, bayramlık giysiler hediye edilecek, ihtiyaç tespit edilen durumlarda yetimler için nakdi yardımlarda bulunulacaktır. Siz de dilediğiniz sayıda yetime bayramlık hediye edebilirsiniz.

Bir yetim çocuğun bayramlık giysi bedeli 80 TL’dir.

Ramazan Çocuk Paketi içeriği: Kitap, şeker, çikolata, bisküvi, diş macunu, havlu, sabun ve benzeri 18 üründen oluşan “Ramazan Çocuk Paketi”yle yüzlerce çocuğun yüzünü güldürebilirsiniz. Bir “Ramazan Çocuk Paketi” 30 TL’dir.

Kurum ve işletmeler gıda bankacılığı kapsamında vakfımıza bağış yapabilir ve yaptıkları bu yardımları gider olarak vergiden düşebilirler. Kurum ve işletmelerin gıda, temizlik, giyecek ve yakacak maddesi yardımları gıda bankacılığı kapsamında değerlendirilebilir. Yapacağınız yardımların bu kapsamda değerlendirilebilmesi için bağışların faturalandırılması, sevk irsaliyesi ve faturanın İHH adına düzenlenmesi gerekir. Gıda bankacılığı hakkında detaylı bilgi için gıda bankacılığı sayfamızı ziyaret edebilir veya 0 212 631 21 21 telefon numarasını arayabilirsiniz.

Vakfımızın bu yıl faaliyette bulunucağı ülke ve bölgeler:
Dünyada 94 ülke ve bölgede

Abhazya, Acara-Gürcistan, Adıgey, Afganistan, Ahıska, Arnavutluk, Azat Keşmir, Azerbaycan, Bangladeş, Bolivya, Bosna Hersek, Bulgaristan, Burkina Faso, Burindi, Cibuti, Çad, Çeçenistan, Dağıstan, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Doğu Türkistan, Ekvador, Endonezya, Etiyopya, Etiyopya-Ogedan, Fildişi Sahilleri, Filipinler-Moro, Filistin-Gazze, Gambiya, Gana, Gine, Güney Afrika, Güney Sudan, Gürcistan, Haiti, Hindistan, Hindistan-Assam, Hindistan-Kerala, Irak, İnguşetya, İran, Jammu Keşmir, Japonya, K.Irak, Kabardey Balkar, Kamboçya, Kamerun, Karaçay-Çerkes, Kazakistan, Kenya, Kırgızistan, Kırım, Kolombiya, Komor, Kosova, Küba, Lübnan, Macaristan, Makedonya, Mali,Mısır, Moldova-Gagauzıa, Moritanya, Myanmar, Myanmar-Arakan, Myanmar-Meikhtıla, Nepal, Nijer, Nijerya, Osetya, Özbekistan, Pakistan, Peru, Romanya, Ruanda, Rusya, Sancak-Sırbıstan, Senegal, Sierra Leone, Somali, Sri Lanka, Sudan-Darfur, Sudan-Hartum, Sudan-Kesele, Tacikistan, Tanzanya, Tayland, Tayland-Patani, Tunus, Uganda, Ürdün, Venezuella, Vietnam, Yemen, Zimbabve

Türkiye’de 78 il ve ilçe merkezinde

Adana, Adıyaman, Afyon, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Antalya, Ardahan, Artvin, Aydın, Balıkesir, Bartın, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Bolu, Burdur, Bursa, Bursa-İnegöl, Çanakkale, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Edirne, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Hatay, Igdır, Isparta, İstanbul, İzmir, İzmit, Kahramanmaraş, Karabük, Karaman, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırıkkalle, Kırklareli, Kırşehir, Kilis, Konya, Kütahya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Muş, Nevşehir, Osmaniye, Rize, Sakarya, Samsun, Siirt, Silivri, Sinop, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Uşak, Van, Yalova, Yozgat, Zonguldak

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.