banner2
Öne Çıkanlar Dumankaya Gabon ak parti Tomasz Listkiewicz (Polonya) Türkiye Tolga Zengin Ağaoğlu

Rantlar vatandaşa verilecek

Bayındır Memur-Sen Genel Başkanı Soner Can Tufanoğlu, Hazırlanan Yeni İmar Kanununu ile İmar Kanunu'nda yapılan değişikliklerle imar rantının Belediyeler vasıtasıyla vatandaşlara aktarılacağı düzene geçildiğini söyledi.

Tufanoğlu, “İmar Kanununda yapılacak olan yeni imar uygulamaları bugüne kadar kamuoyu nezdinde şaibelere yol açan, akıllarda soru işaretleri bırakan eski imar uygulamalarını ortadan kaldıracağını düşünüyoruz. İmar Kanununda yapılan değişikliklerle imar rantının Belediyeler vasıtasıyla vatandaşımıza aktarılması düzenine geçiyoruz.” diye konuştu.

Belediyelerin vatandaş nezdinde güvenirliğini arttıracak ve haksız gelir dağılımına izin vermeyeceğini belirten Tufanoğlu, “Bununla beraber ülkemiz ve şehirlerimiz için hayatı öneme sahip kentsel dönüşüm projeleri içinde önemli bir kaynak sağlanmış olacak.” dedi. (İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.