banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD Haliliye Sanlıurfa Haber Cenk

Mukadder Gemici TYB'nin Konuğu Oldu

Mustafa Kutlu Mutfağında Asla Pes Etmeyen Bir Yazar; Mukadder Gemici

 Türkiye Yazarlar Birliği Şanlıurfa Şubesi Bu hafta Cuma akşamı sohbetlerinde Hikâyeci-yazar Mukadder Gemici’yi konuk etti. Şube sekreteri Eyyüp Azlal’ın moderatörlüğünde gerçekleşen sohbete Yazar Mukadder Gemici, eşi ve aynı zamanda Kanal 7 Yurt Haberler Müdür Ahmet Gemici, TYB Ankara Şubesi Başkan Yardımcısı Selami Yıldız ve TYB Şanlıurfa şubesinin müdavimleri katıldı.

Programında Yazar Mukadder Gemici, yazarlık serüvenini anlatarak bu süreç içerisinde Mustafa Kutlu tarafından nasıl fark edildiğini dile getirdi. Hikâyeciliğimde tabi ki Mustafa Kutlu’nun etkisi var diyen Gemici, Mustafa Kutlu’nun en çok hangi hikâye kitaplarının etkisinde kaldığını anlattı. Gemici, kendi hikayelerinin daha önce Mustafa Kutlu tarafından okunduğunu ve isim benzerliğidir belki bana bunu uzun süre söylemediğini söyledi.

Mukadder Gemici’nin eşi Ahmet Gemici de Mustafa Kutlu’nun iyi bir hikayeci olduğu kadar iyi bir spor yazarı olduğuna dikkatinize sunmak isterim dedi. Ama daha fazla ayrıntıya girmeyeceğini söyledi.

Daha sonra Eyyüp Azlal da Mustafa Kutlu’nun Erzurum ekolünden geldiğini bu edebiyat damarını canlandıran Ahlak Felsefesi üstadı Nurettin Topçu olduğunu dile getirdi. Onu takip edenler ise Ezel Elverdi, Orhan Okay, Cumali Ünaldı, Hasannebioğlu, Şeref Akbaba, Atilla Maraş’ın yetiştiği bir çevreden yetişip Erzurum Edebiyat bölümünde okuması sonucu geniş bir edebi bilgiye de sahip olduğunu söyledi.

Yazar Mukadder Gemici Kimdir.

Mustafa Kutlu’nun uzun süredir başında bulunduğu Dergâh dergisinin de yazarlarından olan Mukadder Gemici, İstanbul doğumlu ve burada İmam-Hatip lisesi bitirdikten sonra da Radyo- TV yayıncılığından mezun olmuş. Yedi yıl boyunca çalışacağı Kanal 7, kendisi için yazı denemelerinin başlangıcını teşkil etmiştir.Gemici, Haber 7 Yurt Haberler Müdürü Ahmet Gemici ile evli...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.