banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haliliye Türkiye Urfa Haberleri Sanlıurfa Haber

Harranlı erkeklere kadına şiddetin sakıncaları anlatıldı

Harran Sosyal Hizmet Merkezi konferans salonunda Sosyolog Sebiha Tüysüz tarafından Harran’da yaşayan erkeklere yönelik verdiği seminerde, Kadına yönelik aile içi şiddetin zararları anlatıldı.
Şidetti uygulayanın erkeklerde fazla olması hesdabıyla daha çok erkeklere hitap eden Sabiha Tüysüz, erkeklere empati kurma ve şiddetin suç olduğu konusunda bilgilendiremede bulundu. Ayrıca suç işlemeye yönelik önleyici tedbir kararları ve suç mağduru insanlara yönelik hizmetler anlatıldı.
Türkiye genelinde yapılan çeşitli araştırmalara göre; Türkiye'de yaşayan her beş kadından ikisi şiddet görüyor. Doğu ve kuzeydoğu Anadolu bölgelerinde şiddet daha fazla ve batıya doğru gittikçe azalan bir şiddet eğilimi mevcuttur. Şanlıurfa'da ortalarda yüzde 47 gibi bir şiddet oranı mevcut olduğu değerlendiriliyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının 2008 yılında yaptığı araştırmada bu sonuçlar ortaya çıkmıştır. Bu veriler ışığında kırsal kesimlerde kadınlara ve werkeklere ulaşarak onlara bilgilendirme yapılıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.