banner2
Öne Çıkanlar Türkiye Urfa Suriye Haliliye ABD

Hanımlara

Sam Sosyal Tesisi Aile Merkezi’nde eğitim gören kursiyerlere, Uzman hemşireler tarafından hanımlara anne sütünün önemi hakkında bilgiler verildi.
Sam Sosyal Tesisi Aile Merkezi’nde düzenlenen seminerde, Uzman Hemşire Tuba Akbulut ve Hemşire Yeşim Özpolat tarafından anne sütünün önemi ve süt çocuğunun beslenmesi konusunda hanımlara bilgiler verildi. 

Anne sütünün çocukları enfeksiyonlardan koruduğunu ifade eden Akbulut, “Annenin bebeğiyle sevgi bağı kurabilmesi için en iyi iletişim yolu emzirmedir. Anne sütünde bulunan ve bebeği enfeksiyonlardan koruyacak olan bir takım koruyucu maddeler, bebeğe geçmektedir. Anne sütüyle beslenmiş olan ve 6 aydan itibaren ek gıdalar ile beslenmeye başlayan çocuklar, birçok hastalığa karşı daha dirençli olmaktadırlar. Ayrıca çocukların ileriki hayatlarında psikososyal gelişimini eksiksiz sürdürebilmeleri için, anne sütü olmazsa olmazdır. Emziren annenin çocukla temas kurması çok önemlidir. Anne bebekle konuşur gibi olmalıdır. Çocuk bunların hepsini anlar ve kaydeder. Bu durumu yaşayan çocuk sevildiğini anlar, anne sütünü bırakmaz. Çocuk, anne kucağında sakinleşir. Anne sütü, çocukları hastalıklardan korur. Anne eğer süt veremiyorsa, sütü kesilmiş ise sütanne bulunabilir. Bizim bir sıralamamız olmalı. Öncelik anne sütü olmalı, daha sonra sütanne, eğer o da yoksa inek sütü ve bebek mamaları ile çocuk büyütülebilir. İnek sütü çocuğu büyütür ama çocuğa gelişim basamaklarında yardımcı olmaz. Yaratıcı, herkesin canlısına ayrı süt vermiştir. İnsanın sütünde insana yarayan, ineğin sütünde buzağıya yarayan vitamin ve protein vardır. Annenin sütünde insanoğlunun ihtiyacı olan her şey var. Anne sütü bir hazinedir.” ifadelerini kullandı.  (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.