banner2
Öne Çıkanlar ABD Urfa Mardin Haliliye Emir Preldzic 4

16 Ekim Dünya Gıda Günü

16 Ekim Dünya Gıda Günü dolayısıyla bir basın açıklaması düzenleyen Diyarbakır Halk Sağlığı Müdürü, Dr. Fatih Mehmet Aslan, yeterli ve dengeli beslenmenin, önemine vurgu yaptı.

Yaptığı  açıklamada; Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO) kuruluş tarihi olan 16 Ekim’in, Dünya Gıda Günü olarak kutlandığına dikkat çeken Dr. Aslan, yapılan Dünya Gıda Günü etkinlikleri arasında gıda üretimi, tüketimi, gıda güvencesine ve biyoçeşitliliğe ilişkin konuların gündeme taşındığını belirterek, küresel anlamda büyük önem arz eden açlık ve açlıkla mücadeleye dikkat çekildiğini söyledi.

“Beslenme açlık duygusunu bastırmak, karın doyurmak değildir”

“Yapılan bu etkinliklerle, dünyadaki açlık problemlerinin belirlenmesi ve çözüm yollarının gösterilmesi, ülkeler arasındaki gıda üretimi birlikteliğinin sağlanması, gıdaların üretimi-tüketimi ve satış noktalarındaki hijyen ve sanitasyon etkinliğinin sağlanması ile yeterli ve dengeli beslenmenin öneminin belirtilmesi amaçlanmaktadır” diyen Aslansözlerine devamla; “Yeterli ve dengeli beslenmenin önemi ile ilgili halkımız da farkındalık oluşturmayı hedefliyoruz. Beslenme açlık duygusunu bastırmak, karın doyurmak ya da canının çektiği şeyleri yemek içmek değildir. Beslenme; sağlığı korumak, geliştirmek ve yaşam kalitesini yükseltmek için vücudun gereksinimi olan besin öğelerini yeterli miktarlarda ve uygun zamanlarda almak için bilinçli yapılması gereken bir davranıştır.” şeklinde konuştu.

“Vücudun büyümesi, yenilenmesi ve çalışması için: Dengeli Beslenme…”

“Yeterli  ve Dengeli Beslenme, vücudun büyümesi, yenilenmesi ve çalışması için gerekli olan enerji ve besin öğelerinin her birinin yeterli miktarlarda alınması ve vücutta uygun şekilde kullanılmasıdır” diyen Aslan,  Yeterli ve dengeli beslenen kişilerin, sağlam ve sağlıklı bir görünüşe, hareketli ve esnek bir bedene, muntazam bir cilde, canlı ve parlak saçlara ve gözlere, kuvvetli, gelişimi normal kaslara, çalışmaya istekli kişiliğe, Boy uzunluğuna uygun vücut ağırlığına, normal zihinsel gelişime, sık sık hasta olmayan bir yapıya sahip olduğunun alt8ını çizdi.

Dr. Aslan, Yeterli ve dengeli beslenme ve hareket etmenin, sağlıklı bir yaşamın anahtarı olduğunu ve bunların yaşam biçimi haline getirilmesi gerektiğini söyledi. (İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.