Warning: session_start(): open(/var/lib/lsphp/session/lsphp70/sess_hdb511tsg07utogamdp6djm7t5, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /home/balikligol.com/public_html/index.php on line 9
Hüseyin Aslan - Urfada Uluslararsı Kaldırım Döşeme Yarışmaları....
banner2
Kaldırım Mühendisliği tam manasıyla bizim Urfa Belediyesinde öz hüviyetine bürünmüş sanki. Belediyemiz Mevsimlik Kaldırım Döşeme Şenlikleri eşliğinde karşılaşıyor yeni mevsimin gelişini güzel Urfamda. 3 ayda bir "yeni" kaldırımları sözüm ona "yeni"liyorlar. Bu anlamda da Urfa Belediyesine Türkiye’nin en “İnovatif Belediyesi” ödülü verilebilir.
 
Çünkü her mevsimde yepyeni bir kaldırım rengini, yepyeni bir kaldırım çeşidini, yepyeni bir kaldırım markasını, yepyeni bir kaldırım ücretini ve yepyeni bir kaldırım Mühendisini Urfa halkının hizmetine sunmak büyük bir Yeniliktir.
 
Uluslararası Kaldırım Döşeme Yarışması yapılsa eminim ki bizim Urfalı Döşeyiciler açık ara farkla Dünya birincisi seçilirler. Çünkü Pratik dersen pratik onlarda, hız dersen hız onlarda hatta ve hatta o kadar iyiler ki "Yeteneksizsiniz" yarışmasına katılsalar; Acun’un, Hülya Avşar'ın ve Sergen’in ağzını açıkta bırakacaklarına eminim.
 
Ben Urfa Belediyesinin yerinde olsam 3 ayda bir "Geleneksel Kaldırım Döşeme ve Sökme" şenlikleri adı altında "Eğitici, Bilinçlendirici, Eğlendirici, Hareketlendirici" bir etkinlik düzenlerdim. Bu Etkinlikte ilk 3e girenlere sırasıyla "Usta Kaldırım Mühendisi" "Kalfa Kaldırım Mühendisi" ve "Çırak Kaldırım Mühendisi" unvanları ile birlikte çeşitli hediyeler verirdim. Bence belediyemiz bir an önce bu önerimi dikkate almalı ve Güzelim Urfa’mı bu tür eğitici ve bilinçlendirici etkinliklerden mahrum bırakmamalı. Urfa Belediyesinin bu göz yaşartan, insanı duygulandıran, farklı dünyalara götüren çalışmaları beni “kaldırım mühendisi” yapamazsa da "Kaldırım Şairi" yapacak gibi.

Ben senin 3 ayda bir Kaldırımları Kaldırma Hızını sevdim
Ben senin Kaldırımlarının aradaki suyu Kaldırma Kuvvetini sevdim
Ben bilimin doruklarına seninle yükseldim ey şanlı belediyem
Çünkü Suyun Kaldırma Kuvvetini Newton’dan değil senden Öğrendim....
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.