banner2


Ankara’nın Çankaya ilçesi İnönü Bulvarı Dikmek Caddesi Merasim sokakta 17 Şubat 2016 Çarşamba günü saat 18.31’de Türk Silahlı Kuvvetleri personelini taşıyan servis araçlarına yönelik bir saldırı gerçekleşti. Saldırıda 28 vatandaşımız hayatını kaybetti. 61 kişi de yaralandı.
Bu saldırı Türkiye’de yapılan ilk saldırı değil. Bu saldırı Suruç patlamasıyla başlayan saldırıları halkalarından biri… ama son olmayacağa benziyor.  
Çünkü bu saldırılar salt örgüt saldırıları değil. Tamamen istihbarat örgütleri savaşıdır. Global dünyanın savaş şeklidir bu!..
Her saldırı sonrası sadece maşayı tespit ederiz. Bu maşa bazen PKK, bazen IŞİD bazen PYD, Bazen DHKP-C ve bazen de adını şanını duymadığımız bir örgüt olabiliyor. Bunlar çok önemli değil. Bunları üzerimize salanlar kimlerdir? Maşayı tutan elin amacı nedir? Bununla ne yapmak istemektedir? “otur oturduğun yerde, benim bulunduğum yerde oynamaya gelirsen evini patlatırım” mesajları mı verilmektedir? Devlet elbette bunu tespit edebiliyor ama her şey vatandaşlarla paylaşılamıyor.
Günümüzde hiçbir ülke direkt bir başka ülkeye savaş ilan etmiyor.  İşte bu tür terör olaylarıyla ülkeler dizayn ediliyor. İktidarlar teslim alınıyor. Ülke idaresi teslim alınıyor.
Birileri masum sivilleri bomba ile patlatıyor. Diğerleri de sureti haktan görünerek, istifa çağrıları yapıyor.
Bu terör olaylarıyla ülke iradesi teslim alınmak istenmektedir. Peki, bu ülkenin iradesini teslim alabilirler mi?
Cumhurbaşkanı Erdoğan mesajı doğru almış ve onlara gerekli cevabı, onların anladığı dille verdi.
Erdoğan Genelkurmay başkanını ziyaret ettikten sonra yaptığı açıklamada: “Türkiye'de son dönemde cereyan eden terör eylemleri karşısındaki operasyonlarımız ciddi manada neticesini vermektedir. Bu aldığımız neticeler özellikle bölge halkında olumlu neticeler vermektedir. İşin menşeine indiğimizde burada ulusal olmaktan öte uluslararası terör boyutuna bu işin ulaştığını görüyoruz” dedi.
Bölgede çok ciddi olaylar olmaktadır. Bizim ülke olarak kenetlenme zorunluluğumuz var. Terör olaylarının hiçbir millete faydası yok. İçinde bulunduğumuz gemiyi batırarak kar elde etmemiz mümkün değil.
Hem millet olarak bu bilinçteyiz, hem devlet olarak bu bilinçteyiz. Onun için vuran maşaya da tutan ele de diyoruz ki bu ülkeyi terörle teslim alamazsınız.
Son olarak başta Ankara saldırısı olmak üzere terör saldırılarında hayatını kaybeden insanlarımıza rahmet, ailelerine sabır diliyorum.
Selam ve dua ile…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.