banner2
Öne Çıkanlar Letná Stadyumu Celalettin Erkmen ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yetim Aktoprak Spor Bahçespor

Olaylı kaymakama Para Cezası


Edinilen bilgiye göre, Yıldırım'a sıra gecesinde sigara yasağına uymayıp kapalı mekanda sigara içtiği gerekçesiyle 70 TL para cezası kesildi. Tebliğ edilen cezayı süresinden önce peşin ödeyen Yıldırım, indirimden yararlanarak 70 TL yerine 52 TL ödedi. Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, "Vali Yardımcısı Sedat Yıldırım'a 5727 sayılı kanuna uymayıp kapalı mekanda sigara içtiğinden dolayı idari yaptırım kararı tutanağı" tebliğ edildi. Sedat Yıldırım, ödediği makbuzu Sağlık Bakanlığı
Temel Sağlık Hizmetleri Tütün ve Bağımlılığı Yapıcı Maddeler Daire Başkanlığı'na gönderdi.

4 yıl görev yaptığı Uşak'ın Sivaslı Kaymakamlığından Erzurum Oltu Kaymakamlığına atanan Sedat Yıldırım için eski görev yerinde düzenlenen veda partisinde dansöz oynatılıp ilçenin geleneklerine göre suyla ıslatılmıştı. Bu görüntülerin basında yer almasının ardından İçişleri Bakanlığı hakkında soruşturma başlattığı olay Kaymakam Sedat Yıldırım'ın görev yerini değiştirdi.
Atandığı Oltu Kaymakamlığı görevi yerine bir anda Valiler Kararnamesi ile Şanlıurfa Vali Yardımcılığı görevine getirilen Sedat Yıldırım, Ramazan Bayramı'ndan sonra yeni görevine Şanlıurfa'da başladı.

 Şanlıurfa Valiliği Vali Yardımcıları görev dağılımında yeniden düzenleme yapmıştı. Yeni görev dağılımında Sedat Yıldırım'a geniş yetki verildi. Şanlıurfa'nın Viranşehir ve Ceylanpınar İlçe koordinatörlüğünün yanı sıra Adliye, İl Seçim Kurulu, Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü, Tarım İl Müdürlüğü, Toprak Mahsulleri Ofisi, Ziraat Odası Başkanlığı, GAP Toprak-Su Kaynakları ve Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu İl Koordinatörlüğü, Meteoroloji Bölge Müdürlüğü, DSİ 15. Bölge Müdürlüğü, İl Çevre ve Orman Müdürlüğü, Atatürk Hidro Elektrik Santrali (HES) İşletme Müdürlüğü, Mahalli Çevre Kurulu Başkanlığı, Hayvan Hakları Kurulu Başkanlığı ile Enerji ve Tabi Kaynaklardan sorumlu Vali Yardımcılığı görevine getirildi.


Bu arada, Şanlıurfa Valiliği ile Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası'nın (ŞUTSO) organizesi ile Güney Doğu Anadolu Projesinin(GAP) merkezi olan Şanlıurfa'ya gelen Antalyalı seracı ve fideciler sıra gecesinde yorgunluk atmış ve burada sigara içmişti.
Şanlıurfa'da bir süre önce düzenlenen gecede, Urfa türkülerinin seslendirilmiş, gecede Vali Yardımcısı Sedat Yıldırım'a mahalli sanatçı Aziz Yıldız türkü söylemesi için ısrar etmişti. Vali Yardımcısı Sedat Yıldırım'da ısrarları ret etmişti. Vali Yardımcısı Sedat Yıldırım eline mikrofonu aldığı sırada herkes onun türkü söyleyeceğini beklerken, Yıldırım ilginç bir konuşma yapmıştı.

Yıldırım konuşmasında, "Değerli hemşerilerim Şanlıurfalılarda biliyorlar, ben buraya olaylı bir şekilde geldim. Uşak'ın Sivaslı ilçesinden geldim. Onun için 60 ay boyunca kendime türkü söylememe ve alkol almama yasağı koydum. 55 ay cezam var daha. Onun için söyleyemem. 55 ay cezam olmasaydı söylerdim ama daha 55 ay cezam olduğu için söyleyemem, kusura bakmayın. Antalya'ya geldiğim zaman söz veriyorum o zaman türkü söylerim" demişti.
Vali Yardımcısı Yıldırım, gecede sigara içtiği gerekçesiyle para cezasına çarptırıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.