banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Haliliye Türkiye Sanlıurfa Haber

Yaslıca TOKİ tatil evleri iptal oldu

Yaslıca Belediye Başkanı Mustafa Karaçizmeli, TOKİ tarafından beldede yapılması planlanan 380 adet Villa Tipi Tatil Evlerinin Çevre İl Müdürü ve Müdür Yardımcısınız izin vermediği gerekçesi ile iptal edildiğini açıkladı.

Yaslıca Belediye Başkanı Mustafa Karaçizmeli, Şığ Baba restaurantta düzenlediği basın toplantısında, TOKİ tarafından beldelerinde yaptırılması planlanan tatil evlerini gündeme taşıdı. Yıllardır bu konu üzerinde durduklarını vurgulayan Karaçizmeli, “Her türlü sorunu aştık ama Çevre İl Müdürünün izini alamadık. Bundan dolayı uygulayacağımız projeyi iptal ettik. Talepleri bulunan 380 vatandaşımız mağdur oldu” dedi.

Yaslıca Beldesi’nde 380 evin yapımına Şanlıurfa İl Çevre Müdürlüğünde görevli bir müdürün engel olduğunu iddia eden Karaçizmeli, “Sayın Bakanımız ve milletvekillerimizle bu konuyu görüştüm. Vatandaşların mağduriyetini bildirdim. Ne yapıldıysa görevli müdür Nuh dedi Peygamber demedi. Ben bizzat kendim Ankara’ya gittim.

TOKİ Başkanı ve 3 bakanla görüştüm. TOKİ Başkanı İl Çevre müdürlüğünden kendilerine bir yazı geldiğini bana söyledi. TOKİ’ye gönderilen yazıda Yaslıca Beldesinde yapılması planlanan evlerin İçme suyuna yakın olmasından dolayı Projenin yapılmasının imar planına aykırı olduğunu bana söylediler. Ben bizzat bu konuyu araştırdım. Bizim belediyenin imar planı 2009 yılında değişmiş, ben bu yıllardan sonra çevrede çok yere imar verdim. Öyleyse bu imarlarda mı iptal edilecek” diye duruma isyan etti.

Karaçizmeli, Belde halkının 6 bin TL peşinat verdiğini de sözlerine ekleyerek, “Beldemizde 1 yıl önce yapılması planlanan evler için vatandaşlarımızdan 6 Bin TL peşinatı TOKİ’nin hesabına yatırdık. Her gün yüzlerce vatandaş beni arıyor. Başkan bu evlerin ihalesi ne zaman yapılacak diye. Bende bıktım usandım artık. Ne cevap vereceğimi bilmiyorum. Bu işte en çok ben yoruldum. Böyle devam ederse TOKİ ile olan sözleşmeyi iptal edeceğim" şeklinde konuştu.

İPTAL GEREKÇESİ

15 Mart’ta ihaleye çıkması beklenen projenin neden iptal edildiğini ise şöyle anlattı;

“TOKİ ile anlaşma yaptık. Ön çalışmalarını, zemin etüdünü, imar planını yaptık. 15 Mart’ta ihalesi yapılacaktı.  Şanlıurfa Çevre İl Müdürümüz billboardlardaki reklam fotoğraflarına göre TOKİ’ye şikayet yazısı gönderiyor. Yazıda, “burası bir içme suyu havzası, orman alanıdır ve burada TOKİ evleri yapılamaz”  diyor. Oysaki bu konuyu daha önce kendisiyle görüşmüştük, çünkü bu proje 1 günle, 5 günle, 1 ayla hazırlanan bir proje değil tam 2 buçuk yılımı verdim bu projeye. Çevre Şehircilik İl Müdürümüz bana dedi ki, “burası 875 metre ikinci koruma alanına giriyor, sen burayı 1000 metre üzerine çıkar, ben sana gerekli izini vereceğim”. Biz bir daha imarda değişiklik yaptık. 1000 metreyi 1200 metreye çıkardık. Bu aşamayı da geçtik. TOKİ ile gittik projeyi değiştirdik, ihale tarihini değiştirdik. Daha sonra TOKİ’ye bir daha yazı gönderiyor, “burası koruma alanıdır, burası içme suyu havzasıdır burada TOKİ evleri yapılamaz” diyor ve bunu bizden habersiz gönderiyor" dedi.

GÜNDE 100 VATANDAŞ BENİ ARIYOR

Karaçizmeli, Belde halkının 6 bin TL kaparo verdiğini vurgulayarak, ‘Beldemizde 1 yıl önce yapılması planlanan evler için vatandaşlarımızdan 6 Bin TL kaparo parayı TOKİ’nin hesabına yatırdık. Günde her gün 100 vatandaş beni arıyor. Başkan bu evlerin ihalesi ne zaman yapılacak diye. Bende bıktım usandım artık. Ne cevap vereceğimi bilmiyorum. Bu işte en çok ben yoruldum ve iptal etme kararı aldık. Vatandaşlarımızdan özür diliyorum.’ diye konuştu.

 

AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez'in de devreye girmesi bir şeyi değiştirmediğini belirten Karaçizmeli, son olarak konuyla ilgili Bakandan, Validen ve milletvekillerinden destek istediğini kaydetti.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.