banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haberleri Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı

Yardımcı bakan olmak isteyenler kuyrukta

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Şanlıurfa Milletvekili Faruk ÇELİK'e yakın kaynaklar, çok sayıda özgeçmişin kendilerine teslim edildiğini belirtti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni dönemde icracı bakanlıkların sayısını artırmasının ardından hayata geçecek bakan yardımcılığı için de gün sayılıyor.

Bakanlıklarda bugünlerde özgeçmiş (cv) yoğunluğu yaşanıyor. Bakan yardımcısı olarak görev yapmak için sıraya girenler, 'cv'lerini ilgililere teslim ediyor. Siyasi kulislerde 'gölge bakan' olarak nitelendirilen 20 bakan yardımcısı 9 bin lira maaş alacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı URFA Milletvekili Faruk ÇELİK'e  yakın kaynaklar, çok sayıda özgeçmişin kendilerine teslim edildiğini belirtti. Aynı durumun diğer bakanlıklar için de geçerli olduğunu vurgulayan yetkililer kanun kapsamında müsteşar atanmasının ardından bakan yardımcılarının belirleneceğini ifade etti. İmza yetkisine de sahip olacak bakan yardımcıları, parti yönetimi, örgüt ve milletvekillerinden gelen taleplerin takip edilmesinde rol oynayacak. Böylece müsteşarların ilgi alanlarındaki kamu bakışı da genişletilecek.

Bakan, bakan yardımcısı ve müsteşar, bakanlıkların 'icra kurulu' gibi çalışacak. Dışarıdan atanacak bakan yardımcıları eski milletvekili, eski bürokrat veya özel sektörde görev yapan biri olabilecek. Bu kişilerin üniversite mezunu olma zorunluluğu da bulunmayacak. Bakan yardımcıları hükümetin görev süresiyle sınırlı olarak görev yapacak. Hükümetin görevi sona erdiğinde bakan yardımcılarının görevi de sona erecek. Gerektiğinde hükümetin görev süresi dolmadan da görevden ayrılabilecek.

 

 

 

ZAMAN

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.