banner2
Öne Çıkanlar Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Dumankaya Yukarı Koçlu Akhisar Belediyespor Gabon

Urfa'da Öcalan’ın özgürlüğü için yürüdüler

9 Ekim 1998 yılında Suriye’de yakalanarak Türkiye’ye getirilen PKK terör örgütü lideri Abdullah Öcalan 15. Yılına girmesi nedeniyle Öcalan’a destek yürüyüşe yaptılar. Yüzlerce kişi Öcalan’ın tutuksuz serbest bırakılmasını ve Demokratikleşme Paketi ile ilgili Kürt sorunun çözümü noktasında bir yasa çıkartılmamasına tepki gösterdiler.


Topçu Meydanı’nda bir araya gelen PKK yandaşları yüzlerce kişi, Karakoyun iş merkezine kadar yürüdü. Ellerinde burada basın açıklaması gerçekleştirdiler.

 

 

Kalabalık adına Barış ve Demokrasi Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Halit Yıldıztekin basın açıklaması yaptı. Yıldıztekin açıklamasında, ‘Urfa ve Kürt Halkının sürece ve uluslararası komploya yaklaşımını da görmüş bulunmaktayız. Uluslararası komplo ile bağlantılı olarak gelişen siyasi sürecin oluşturduğu kaotik hava artık tüm Türkiye halkları tarafından tepkiyle karşılanmaktadır. Çünkü AKP hükümeti tarafından çözüme destek olabilecek hiçbir adım atılmamış, bunun yerine seçimlerin gerçekleşeceği tarihine kadar oyalanması gereken bir adım atılmıştır. Bunun en büyük göstergesi, açıklanan sözde, ‘demokratikleşme paketinin’ içeriğidir. Paket diye diye bir bardakta koparılan fırtınaların esasında bir meltem rüzgarı olduğu açık görülmektedir. Toplumun beklentilerine cevap olmaktan uzak, içerik olarak bir belirsizlik içeren bu paket, Kürt sorunun çözümüne katkı sunmayacaktır…


Öcalan serbest bırakılmalıdır


Abdullah Öcalan’ın 9 Ekim 1998 yılından bu yana tutuklu olmasını eleştiren İl Başkanı Yıldıztekin,  ‘Halkımızın en temel beklentilerinden biri de Sayın Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü ve koşullarının düzeltilmesidir.’ Dedi.


Bu temel Kürt halkına ve onun önderine karşı geliştirilen uluslararası komployu kınıyor, çözüm sürecinin geliştirilebilmesi için barışın, kardeşliğin ve demokrasinin mimarı olan Sayın Abdullah Öcalan’ın biran önce özgür kalmasını talep ediyoruz.’ şeklinde konuştu.


Yürüyüşe PKK yandaşlarının yanı sıra, BDP Urfa milletvekili İbrahim Binici ve Halfeti İlçe Belediye Başkanı Mahmut Özdemir’de katıldı.


Yapılan basın açıklaması sonrası kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.