banner2
Öne Çıkanlar Furkan Demirtaş Tomasz Listkiewicz (Polonya) Türkiye Tolga Zengin Çulcuoğlu restaurant Türkiye Kupası Dr Ahmet Eşref Fakıbaba

Urfa Başkente Kafa Tutuyor

12 haziran'da yapılacak genel seçim için 12 milletvekili çıkaracak olan Şanlıurfa Ak parti aday adaylığı için 349 kişi başvurdu. Aday adaylık için demkrasi tarihinin rekor başvurusunun yapıldığı Şanlıurfa rekora gidiyor.

 

AK PARTİ GENEL MERKEZİNDE URFALI ADAY ADAYI ÇOKLUĞU

AK Parti Genel Merkezinde Çarşamba günü başlanan “Mülakatlar” nedeniyle Türkiye’den tüm aday adayları Ankara’ya akın etti. Ankara’da rekor başvuru nedeniyle gündem yine Şanlıurfa olduğu bildirildi.

 Şanlıurfa'da AK Partiden milletvekili olmak isteyenlerin sayısı 349 kişi olurken, önceki seçimde AK Parti Şanlıurfa Teşkilatına 121 kişi başvuruda bulunmuştu. Bu sayı siyasetçileri şaşırtırken, bazı uzmanlar ise alternatif partinin olmamasına ve özgürlükçü tutumuyla herkesimden insanın siyaset yapabileceği bir merkez olduğuna bağladı.

 

14 milletvekili çıkaran Adana'da 124, 14 milletvekili çıkaran Antalya'da 79, 18 Milletvekili Çıkaran Bursa'da 161, 26 milletvekili çıkaran İzmir'de 152, 14 milletvekili çıkaran Konya'da 165 aday adayı başvururken 12 Milletvekili çıkaracak ve 349 aday adayının başvurduğu Şanlıurfa, birçok büyükşehiri solladı. Şanlıurfa İstanbul ve Ankara'dan sonra en fazla başvurunun yapıldığı üçüncü il oldu.

 

17 ENGELLİ, 20 BAYAN ADAY ADAYI

Şanlıurfa'da yine bu döneme kadar görülmemiş sayıda bayan aday adaylığı için başvuruda bulundu. 20 bayan aday adaylık için başvururken başvuran engelli sayısı 17 oldu.

Alınan bilgiye göre; Ankara’da otellerde haftalar öncesinden rezervasyon yapıldığı için yer bulmanın mümkün olamadığı söyleniyor

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.