banner2
Öne Çıkanlar uykusuz İBRAHİM AY İstiklâl Marşı Civan Roj Söz Sizde

Üniversite ile Sanayici Gıda Çalıştayında buluşuyor

Üniversite sanayici işbirliğinin sağlanması için Harran Üniversitesi ile Şanlıurfalı sanayiciler bir araya geliyor. Gıda sanayicilerinin Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü hocalarıyla bir araya geleceği “Gıda Çalıştayı” 24 Aralık 2010 Cuma günü saat 09.30 da gerçekleşeceği bildirildi. Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası(ŞUTSO), Harran Üniversitesi ve Tarım İl Müdürlüğünün ortaklaşa gerçekleştireceği sanayici üniversite işbirliğinin “Gıda Çalıştayı” Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümünde yapılacak.

ŞUTSO Başkanı Sabri Ertekin, Gıda Çalıştayına 30a yakın Akademisyen katılacağını belirterek çok sayıda da gıda sanayicinin katılmasını beklediklerini ifade etti.

Üniversite Sanayici işbirliğinin gerçekleştirilmesi çerçevesinde gerçekleştirilecek Gıda Çalıştayına katılmaları için 60 civarındaki gıdacıya bire bir telefonla ulaşarak davet ettiklerini ifade eden ŞUTSO Başkanı Ertekin, ayrıca 600 işletmeciye de cep telefonundan mesaj atarak toplantıya katılmalarını istediklerini söyledi.

Sanayicinin üniversite ile iç içe olup bilim adamlarından faydalanmalarını istediklerini aktaran ŞUTSO Başkanı Ertekin “Son bir yıl içinde 6 ile 7 kez üniversite ile sanayicileri, çiftçileri bir araya getirdik. Ama daha kapsamlı bir çalıştayla üniversite hocalarını gıdacılarla bir araya getirecez. Tanıştırıp bir birlerinden faydalanmalarını sağlamak istiyoruz. Üniversitelerin halktan ve sanayiciden kopuk yaşaması doğru olmadığı gibi sanayicinin de toplumunda üniversiteden uzak yaşaması doğru değil. Üniversite hocası sanayicinin ayağına gelmiyorsa o zaman biz üniversite hocalarının ayağına gidelim para kazandıracak ürünler yetiştirme işleme konusunda onlardan çalışma isteyelim. Şanlıurfa’nın kalkınması için üniversite sanayi işbirliği şart. Artık üniversite duvarlarını hocalarda sanayiciler de aşması gerekiyor. Şanlıurfa’nın kalkınması için herkesin çok çalışması gerektiğine inanıyorum. Bu vesile ile ŞUTSO üyelerini Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümünde 09.30 da başlayacak Gıda Çalıştayına bekliyorum ”dedi

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.