banner2
Öne Çıkanlar ABD Urfa Cenk Mardin Haliliye

Türkmeydanı Bakan Çelik'i bekliyor
Yıllardır Akçakale ve Harran ilçelerine bağlı köylerin Köy Postası kamyon ve minibüsleri, şehir içine girmeden Eyyubiye yol ayrımını geçtikten hemen sonra Türk Meydanındaki Oto Parka girip, alış verişlerini yaptıktan ve işlerini tamamladıktan sonra da tekrar aynı güzergahtan köylerine dönüyorlardı. Ancak; Belediyenin Köy Postalarını tek merkezde toplama kararı almasının ardından hemen herkesin düzeni bozuldu. Köylülerde, esnaflar da mağdur edildiklerini belirterek konuyu Valiliğe, AK Parti İl Başkanlığına, Merkez İlçe Başkanlığına ve Şanlıurfa Milletvekillerine iletmelerine rağmen doğru bir çözüm bulunmaması vatandaşları her geçen gün biraz daha mağdur etmeye başladı. Köy postalarının engellendiği yetmezmiş gibi Akçakale yol ayrımı ile Haşimiye Meydanı arası gelişli-gidişli çift yön iken, yol daraltılarak tek yön olması kararlaştırıldı. Vatandaşlar, Belediyenin Bakan Çelik’i de yanılttığını düşünerek sorunlarının yerinde görülmesini istiyorlar. Seçim öncesi ve sonrasında hemen hemen Şanlıurfa’nın genelini gezen Bakan Faruk Çelik’in Türk Meydanı esnafını hiç ziyaret etmediği, unuttuğun belirtiliyor.



Öce yanlış dediler, sonra yanlışı uyguladılar

İl Trafik Komisyonunun daha önce karşı çıktığı “Köy Postalarının tek merkezde toplanması” kararına birkaç ay sonrasında tekrar gündeme getirilip Belediyenin isteği doğrultusunda kabul etmesiyle başta Köy Postalarının şoförleri ile köyden günü birliğine ihtiyaçlarını karşılamak üzere getirdikleri köylü vatandaşlar olmak üzere, araçların park ettiği Türk Meydanı, Çiftehan, Haşimiye ve çevresindeki bakkal, manav, kuyumcu, marangoz, çeşitli ev eşyası satıcıları gibi birçok esnaf ta köylü vatandaşlar gibi mağdur edildi.



Bakan Türk Meydanı esnafını unuttu mu?

Bakan Faruk Çelik’in gerek seçim öncesinde ve gerekse seçim sonrasında birçok esnafı gezerek sorunlarını dinlediğini belirten Türk Meydanı esnafı, “Bakan Faruk Çelik hemen hemen bütün esnafları ziyaret etmiştir, ancak Türk Meydanına gelmemiştir. Milletvekillerimiz Emin Önen ve Halil Özcan birkaç kere gelmesine rağmen Bakanımız hiç gelmedi. Neden gelmedi bilemiyoruz ama bizi unuttular diye düşünüyoruz. Bari bu gelişinde gelip bizleri ziyaret ederek sorunlarımızı yerinde görsünler” diyerek Bakan çelik7e çağrıda bulundular.



Bakan esnafın mağduriyetini görsün

Hemen her ay 3 gün süreyle Şanlıurfa’ya gelerek çeşitli ziyaretlerde bulunan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in Cuma günü Bakkallar ve Bayiler Odasını ve Cumartesi günü de çarşı esnafını ziyaret edeceğini duyan Türk Meydanı, Çiftehan ve çevre esnaflar, Bakan Faruk Çelik’in kendilerini de ziyaret edip sorunlarını dinlemelerini istediklerini, mağduriyetlerini yerinde görmelerini arzuladıklarını belirtiyorlar.



3 bölge toplanma yeri niye değiştirildi?

Daha önce köy postaları için 3 bölge toplanma yeri ve güzergahları belirlenerek karara bağlanmış olduğunu belirten Akçakale ve Harran ilçelerine bağlı köylerden ihtiyaçlarını karşılamak üzere Şanlıurfa’ya günü birliğine gelip giden köylü vatandaşlar, “Yeni aldıkları kararı uygulamaya başladıkları günden beri huzurumuz kaçtı. Köyden bizleri getiren kamyon ve minibüsler ŞUTİM’de tek yerde toplatılıyor. Sözde trafik aksıyormuş. Bizim ne zararımız var. Sabah 06.00 ila 08.00 arası şehir merkezine gelip şehre girmeden oto parka giriyoruz. Zaten Akçakale yol ayrımı ile oto park arası 150-200 metre. Önceleri oto parkın hemen yakınındaki Türk Meydanı, Çiftehan ve Haşimiye esnaflarından, Aktar Pazarından çeşitli ihtiyaçlarımızı alıyor ve saat 13.00 ila 14.00 arası tekrar köylerimize dönüyorduk. Bizde rahattık, yorulmuyorduk, esnafta kazanıyordu. Şimdi ise, bizler evlerimizin ve çocuklarımızın gıda başta olmak üzere birçok çeşitli ihtiyaçlarını karşılayabilmek için çarşıya inmek zorunda kalıyoruz. Ayrıca aldığımız eşyaları da tekrar bizi getiren araçlara taşımak zorunda kalıyoruz. Hem paramız gidiyor, hem sağlığımız bozuluyor. Zamanımızın boşa gitmesi de cabası” diyerek dert yakınıyorlar.



Esnaf dert küpü

Türk Meydanı, Çiftehan, Haşimiye ve Aktar Pazarı esnafları ise, köy postalarının tek merkezde toplatılmasının yanlış olduğu gibi esnaf olan herkesi de mağdur ettiklerini belirterek, “Sayın Bakanımız Faruk Çelik’in Türk Meydanı esnafını ziyarete gelip hem oto parkın yerini görmesini, hem sorunlarımızı yerinde görmesini istiyoruz. Bakanımız geldiğinde yapılan uygulamanın yanlış olduğunu ve kasıtlı olduğunu görecektir. Zira oto park ile Akçakale yol ayrımının sadece 150-200 metre kadar olduğunu ve araçların da sabahın erken saatinde gelerek oto parka girdiğini, trafiği aksatmadığını, köylü vatandaşların işi bitince de öğlen namazı sonrası tekrar köylerine geri döndüklerini göreceklerdir. Dolayısıyla konuyla ilgilenecekler ve mağduriyetimizi önleyeceğine inanıyoruz” diyorlar.



Valilik, AK Parti Teşkilatı ve Milletvekilleri de bilgilendirildi

Türk Meydanı esnafı Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanlığı öncülüğünde Valilik makamına dilekçe yazarak konunun yakından incelenmesini ve mağduriyetlerinin giderilmesini istemişlerdi. Yine 2011 yılı Eylül ayında Çiftehan Alparslan Otopark köy postaları toplanma merkezi şoför ve köylü vatandaşlar, bölgedeki çeşitli esnaflar ile temsil edildikleri Oda ve dernek başkanlarının isim ve imzaları bulunan bir dilekçe daha Valiliğe verilmişti.

Ayrıca; Milletvekili Emin Önen’in önceki ziyaretinde yanına giderek dert yakınan Türk Meydanı, Aktar Pazarı, Haşimiye Çarşısı ve çevre esnaflardan bir gurup, Türk Meydanından Çifte Han tarafına giden yolun Belediye tarafından daraltılıp tek şerit haline getirildikten sonra trafikte de kısıtlamalara gitmesinin bütün esnafı ve o bölgede bulunan oto parkta araçlarını park ederek alışverişlerini yapan Köy Postaları ve köylü vatandaşların mağdur edildiğini ve bu konuda kendilerine yardımcı olması talebinde bulunmuşlardı.

Hatta, Milletvekili Halil Özcan da İl Başkan Yardımcısı Erkan Sözen ile birlikte esnafı ziyaret ederek sorunlarını dinlemişlerdi.

Konu aynen AK Parti İl Başkanı Yusuf Eğilmez ve AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Zahit’e de iletilmiş ve yardımcı olunması istenmişti.



Esnaf Belediyeyi protesto etmişti

Türk bayraklarıyla Türk Meydanından yürüyüşe geçen 150-200 civarında esnaf Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba’yı protesto etmiş, belediyeye yürümek istemişti. Haşimiye meydanına doğru yürüyen esnaf gurubundan bazıları, Köylerden gelen minibüslerin bu bölgede park etmesine izin verilmesini, bazıları ise yolun tek yön uygulamasından vazgeçilmesini istiyordu.



“Belediye Bakanı da mı yanılttı?”

Ancak, kararı Belediye almış olduğundan, ‘Bakanı da yanılttılar’ diye düşünülüp çözüm bulunamadığından, vatandaş Bakan Faruk Çelik’e dertlerini kendisi iletmek istiyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.