banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Haliliye Türkiye Sanlıurfa Haber

BURSA - Türk Dili ve Edebiyatı Derneği'nin davetlisi olarak Bursa'ya gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, mevcut anayasanın darbe anayasası olduğunu söyleyerek anayasanın değişmesi gerektiğini söyledi.

Türk Dili ve Edebiyatı Derneği’nin düzenleyeceği panele konuşmacı olarak katılacak olan Erdem, AK Parti İl Başkanlığında basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Mevcut anayasanın darbe anayasası olduğunu dile getiren Erdem, “Bu anayasanın mutlaka değişmesi gerekiyor. Muhalefetiyle iktidarıyla.” şeklinde konuştu.

“Anayasa Mahkemesi bize ayak bağı oluyor”
Bugün Türkiye'nin en önemli meselesi yeni bir anayasa olduğunu dile getiren Erdem, "Dün sosyal medyada intihar videosu yayınlayan birini gördük. Bunların olmaması lazım. Ve resmen intiharın reklamı yapılıyor. Hemen ilgili bakanlığı arayıp durumun düzeltilmesini söyledim sonra haber geldi ki durumun düzeltilmesi mümkün değil çünkü mevcut anayasa buna izin vermiyor. Çoğu yerde Anayasa Mahkemesi bize ayak bağı oluyor. Yaptığımız icraatların önüne geçmeye çalışıyor. Meclis'te oluşturduğumuz komisyonla yeni anayasa çalışmaları başlattık. Ancak yeni anayasa yapabilmek için belli bir çoğunluğa ihtiyacımız var. Yeni dönemde Türkiye yeni bir Anayasa'ya kavuşmalıdır.” dedi.

“Gayeleri Türkiye'yi karıştırmak”
Türkiye'nin dış politikasından da bahseden Erdem, "Bugün Irak'ta, Suriye'de ve Kobani'de yaşananları bizler yapmadık. Türkiye insanlara kapılarını açtı ve onları misafir etti ama belli çevreler Gezi olaylarında olduğu gibi yaşananları bahane ederek ortalığı karıştırdı. Gayeleri Türkiye'yi karıştırmak. 6-7 Ekim tarihlerinde yaşanan olaylar da bunu gösterdi. Suriye'de Esed'i Batılı devletler destekliyor. Eğer destek almasaydı bugün yaşananların hiçbiri olmazdı. Türkiye, dış politikasında ne kadar haklı olduğunu gösterdi. Biz millet olarak bunların da üstesinden de geleceğiz. Yeni Türkiye çok farklı olacak. Bunu hep birlikte göreceğiz.” ifadelerine yer verdi. (Zeki Aras - İLKHA)






Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.