Warning: session_start(): open(/var/lib/lsphp/session/lsphp70/sess_679nnfhogilfrucg5kdsiqnmp4, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /home/balikligol.com/public_html/index.php on line 9
Türk; Haykırışımız Mısır ve Libya'yı geçer haberleri
banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye ABD Suriye

Türk; Haykırışımız Mısır ve Libya'yı geçer

BDP’nin Siirt'teki 'sivil itaatsizlik' eyleminde konuşan DTK Eşbaşkanı, "Biz Mısır, Tunus, Libya’dan daha yüksek sesle özgürlüğümüzü isteyeceğiz" dedi. Terör örgütü PKK'nın kurucularından Mahzun Korkmaz'ın ölüm yıldönümünde, BDP Siirt'te eylem yaptı.

Çevre illerden toplanan çok sayıda kişi kent merkezinden PKK’lıların gömüldüğü iddia edilen Kasaplar Deresi’nekadar yürüdü.

Burada kalabalığa seslenen DTK Eşbaşkanı Ahmet Türk, taleplerinin karşılanmasını istedi.

Türk, "Kardeşliğimiz daha da büyüsün istiyoruz. Adalet ve özgürlüğümüzü her gün kat be kat isteyeceğiz. Tunus, Libya ve Mısır’da özgürlük çığlıkları yükseliyor. İnanın ki bizim haykrışımız daha büyük olacak. Biz Mısır, Tunus, Libya’dan daha yüksek sesle özgürlüğümüzü isteyeceğiz" dedi.

Konuşmalardan sonra Siirt'e yürümek isteyen BDP'lilere polis izin vermedi. Bunun üzerine kalabalık oturma eylemi başlattı. Polisin dağılmalarını istediği grup taşla karşılık verince, göstericilere gaz bombası atılarak eylem sona erdirildi.

NTVMSNBC

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.