banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD Haliliye Türkiye Sanlıurfa Haber

Türbanlı resepsiyona CHP boykotu

İNTERNETHABER

ANKARA- CHP yönetimi Cumhurbaşkanı Abdullah Gülün 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle Çankaya Köşkündeki resepsiyona katılmayacağını açıkladı. MHP yönetiminden ise böyle bir karar gelmedi. MHP Grup Başkanvekili Mahmet Şandır kişisel olarak da katılacak...

CHPnin kararını Grup Başkanvekili Muharrem İnce açıkladı. İnce, Gülün akşam vereceği resepsiyona gitmeyeceklerini ifade ederek, Kızlar üniversiteye, türban takıp giriyor. Hükümet, Başbakan kamuda, ilköğretim, ortaöğretimde olmayacak diye niye bir açıklama yapmıyor? Sayın Cumhurbaşkanı niye konuşmuyor? Ne oldu da iki resepsiyon bir resepsiyona indi? Bu, kamuda çalışanlara da türban taktırmanın, ilköğretimdeki çocuklarımıza da türban taktırmanın Çankayadan başlangıcı mı acaba? Onun için katılmıyoruz dedi.

İnce, resepsiyon davetiyesinde Türkiye Cumhurbaşkanı cümlesinin yer aldığını ve Cumhuriyet kelimesinin kullanılmadığını belirtti.

Cumhuriyet yoksa Cumhurbaşkanı da yoktur diyen İnce, AK Partinin türban konusunda sessiz kaldığını ifade etti.

MHPNİN TAVRI NE OLACAK?

MHPnin tavrı ise geçtiğimiz yıllardan farklı olmadı. MHP Grupbaşkanvekili MHP yönetiminden böyle bir kararın gelmediğini kendisinin de kişisel olarak katılmayı düşündüğünü açıkladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.