banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Tugay'dan Geçecek Çevre Yolu için Yetki Fakıbaba'da

Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda, ilk olarak geçtiğimiz ay meclise sunulan ve ilgili birimlere havale edilen çeşitli konulara ilişkin soru önergelerine verilen yanıtlar okundu. 
Daha sonra yine çeşitli konularda meclise sunulan soru önergeleri ise yanıtlanmak üzere ilgili birimleri havale edildi.
Soru önergelerinin yanıtlanması ve diğer soru önergelerinin okunarak havale edilmesinin ardından toplantının asıl gündem maddelerine geçildi.
D.BAKIR-GAZİANTEP ÇEVREYOLU İÇİN FAKIBABA’YA YETKİ VERİLDİ
Şanlıurfa Belediye Meclisi, tarihi bir karara imza atarak, Diyarbakır-Gaziantep Çevreyolunun açılması için Belediye Başkanı Fakıbaba’ya yetki verdi.
20. Zırhlı Tugay Komutanlığına bağlı askeri alan içersinden geçecek olan Diyarbakır-Gaziantep Çevreyolu için uzun bir süreden bu yana Milli Savunma Bakanlığı ile görüşme halinde bulunan Şanlıurfa Belediyesi, askeri alandan geçirmeyi planladığı yola ilişkin hazırladığı imar planını Bayındırlık Bakanlığına göndermişti. Planın kabul edilmesi durumunda askeri alanda yapılması muhtemel değişikliklerde Belediye Başkanı Fakıbaba’ya yetki veren Belediye Meclisi, böylelikle bu yolunda kısa sürede açılması adına önemli bir karara imza atmış oldu.   
Çevre illerden gelerek Gaziantep’e gitmek isteyen araçların oluşturduğu trafik karmaşasını büyük ölçüde ortadan kaldıracak olan çevreyolu sayesinde Diyarbakır ve Mardin Çevreyolundan gelen araçlar Abide Kavşağına gelmeden Gaziantep istikametine gidebilecekler.
Taşınmaz Mal Tahsisi, 1 adet binek araç ve 1 Adet traktörün belediyemize hibe olarak kabul edildiği toplantıda Şanlıurfa İşsizlik ve Yoksullukla Mücadele Derneği’ne yardım yapılması ve Kent Mobilyaları İhalesinin Yapılması başlıklı gündem maddeleri ise yarınki birleşime bırakıldı.
Toplantıda ayrıca ”Ticari Araç Reklam Belgeleri Ücretinin Belirlenmesi” başlıklı gündem maddesi oy birliğiyle Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.
Şanlıurfa Belediyesi Organizasyon El Kitabının Onaylanması, İmar Komisyonuna Havale Edilecek Dosyalar ve İmar Komisyonu Raporları (İmar Tadilatları) başlıklı gündem maddesi ise yarınki birleşimde görüşülecek.
Şanlıurfa Belediye Meclisi Mart Ayı 2. Birleşim Toplantısı, 6 Mart 2012 Salı Günü(Yarın)Saat 14’te Yapılacaktır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.