Warning: session_start(): open(/var/lib/lsphp/session/lsphp70/sess_dokm3g0e3vudf5b4isuf1rgfu6, O_RDWR) failed: Permission denied (13) in /home/balikligol.com/public_html/index.php on line 9
ŞUTSO, abide'deki 5 yıldızlı otele ortak arıyor haberleri
banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye ABD Suriye

ŞUTSO, abide'deki 5 yıldızlı otele ortak arıyor

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası(ŞUTSO) kentin Abide Kavşağında bulunan ve büyük bir bölümü tamamlanmış olmasına rağmen atıl durumda olan 5 yıldızlı otele müşteri arıyor. Yaklaşık 10 yıl önce Yimpaş Holding ve Şanlıurfalı iş adamı İmam Aslan’nın ortaklığında yapım çalışmalarına başlanan ancak ilerleyen yıllarda Yimpaş’ın ekonomik krizden etkilenmesiyle bitirilmeyip atıl durumda bırakılan 5 yıldızlı otelin ekonomiye ve turizme kazandırılması için ŞUTSO devreye girdi. 24 katlı binasıyla, Güneydoğunun sayılı gökdelenlerinden biri olduğunu söyleyen ŞUTSO Başkanı Sabri Ertekin, Şanlıurfa’nın merkezinde yer alan bu otelin hizmete girmesi için müşteri arayışına geçtiklerini aktardı.

Bu çerçevede de ŞUTSO yönetim kurulunda turizmde önemli tecrübeleri ve katkıları olan Cem Göncü ve inşaat sektörünü iyi bilen yönetim kurulu üyesi Bekir Atlas ile 

atıl durumdaki otelin yüzde 50 ortağı olan İmam Aslan’ı ziyaret ettiklerini belirtti. Otelin hizmete girmesiyle yaklaşık 300 kişinin burada istihdam edileceğini altını çizen Ertekin, ortaklık veya buranın tamamına talip olmak isteyenleri beklediklerini ifade etti.

Otelin tamamlanması için müşteri bulduklarında bunun şartlarının ne olacağını İmam Aslan ile görüştüklerini aktaran ŞUTSO Başkanı Ertekin” Müşteri bulunduğunda otelin yüzde 50 ortağı olan İmam Aslan ile rahatlıkla anlaşabileceğini gördük. Gerekli kolaylığın sağlanacağı sözünü aldık. Buraya müşteri bulmam için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Yimpaş’ın burada yüzde 50 hissesi bulunuyor bu hisseyi alan müşteri otelin direk ortağı da olabilir. Yada İmam Aslan’dan aldığımız bilgiye göre otelin altındaki marketle birlikte de tamamını alabilir. Önce müşteri bulmamız gerekiyor. Müşteri arayışını başlattık. Bu arada da fiyat araştırması yapıyoruz.”dedi

ŞUTSO Bakanı Ertekin ve yönetim kurulu üyelerinin ziyaretinde otelin ortağı İmam Aslan da müşteri bulunduğu taktir de aradan Yimpaş’ın hissesinin çıkartılmasıyla anlaşmanın çok  kolay olacağını belirtti. Otelin fiziki gerçekleşmesinin büyük oranda tamamlandığının yalnızca ince işçiliğinin bulunduğunu ve oda bölmelerinin yapılması gerektiğinin altını çizen İmam Aslan, otelin 456 yatak kapasiteli olduğunu aktardı. Otelin her türlü konfora sahip olması beklenen otelin bay ve bayan yüzme havuzlarının bitmiş durumda olduğunu aktaran Şanlıurfalı işadamı İmam Aslan, otelde spor salonu, sauna, sinema salonu, Türk Hamamı, ve kapalı otoparkın da bulunduğu hatırlatan Aslan, otele bir ortak bulunması durumda kendisinin de her türlü fedakarlığı yapacağını ifade etti. Atıl durumda kalmasına kendisinin de üzüldüğünü hatırlatan Şanlıurfalı işadamı Aslan, ortak bulma konusunda ilk girişimin ŞUTSO’dan geldiğini bu girişimi de taktir ettiğini söyledi.

Otelin ekonomiye kazındırılmasını çok istediğini ancak yalnız başına kendisinin bunu bitirmeye gücünün olmadığını dile getiren Aslan, 24 katlı otel binasının altında 3 katlı alışveriş mağazasının bulunduğunu, ortak bulunduğu taktirde alışveriş merkezine de ortak olmaya yanaşacağını, yalnızca otele ortak olmaya da sıcak baktığını bunların dışında tamamını da birine satmaya hazır olduğunu sözlerine ekledi.

www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.