banner2
Öne Çıkanlar Dumankaya Gabon Tomasz Listkiewicz (Polonya) Türkiye Tolga Zengin Ağaoğlu Ukra

Suriyeli Bayanlar Urfa’da Sergi Açtı

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesi Süleyman Şah Konaklama Tesisleri’nde barınan Suriyeli mülteci kadınlar, çadır kent yönetimi tarafından dağıtılan örgü ipi yünlerini örerek ‘umuda yolculuk’ adı altında örgü sergisini bugün Şanlıurfa Hasan Paşa cami avlusunda açtı.

Sergi açılışına, Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat, Şanlıurfa Büyük Şehir belediye başkan adayı Celalettin Güvenç, Ak Parti Haliliye ilçe teşkilatı, Kamp müdürü Hüseyin Ortaç, Kamp müdür yardımcıları Bekir Engül, Mustafa Başak, Yasin Seyhan, Hasan Öztürk ve Şanlıurfalı vatandaşlar katılım gösterdi.

 

Serginin açılışını Gerçekleştiren Akçakale Kaymakamı Eyüp Fırat; “Süleymanşah çadır kenti Türkiye’nin en büyük çadır kentidir. Yaklaşık 30 bin Suriyeli kardeşimize ev sahipliği yapıyoruz. Savaş psikolojisi çok farklı, biz bir buçuk yıldır Suriyeli kardeşlerimizi misafir ediyoruz, çok zor günler geçirmiş bu kardeşlerimiz. Tabi burada Devlet olarak her türlü sıkıntılarını gideriyoruz. Kendilerine bir yuva temin etmeye çalışıyoruz.”dedi.

 

Şanlıurfa Büyük Şehir belediye başkan adayı Celalettin Güvenç ise; “Akçakale Kampımızda kalan hanımların ördükleriyle bir kermes düzenlendi. Karınca kararınca bir yardım oluşsun diye, En azından duyarlılığı artırmak açısından çok önemli. Belki buradan çok büyük bir gelir elde edilemez ama toplumumuzun, Halkımızın İnsanımızın Mazluma garibe gösterdiği duyarlılığın bir örneği olması bakımından çok önemlidir. Bu anlamda tebrik ediyorum kendilerini. Kış geldi insanlar çadırlarda yaşıyor, Allah’tan temennimiz Suriye’de yaşanan zulmün iç savaşın sona ermesini orada ki kardeşlerimizin de huzura kavuşmasını birlik ve beraberlik içerisinde yaşamasını diliyorum” dedi.

 

Şanlıurfa merkezde Balıklı göl Hasan Paşa Cami avlusunda açılan sergi bir hafta boyunca devam edeceği bildirildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Murat 6 yıl önce

Evlenecek birisini arıyorum

Avatar
mahmut 6 yıl önce

Evlenmek istiyorum

Avatar
Fikrikarablut 5 yıl önce

Dulum es arıyorum abdesinde namazinda 50 55 yasinda Allahtan korkan kuldan utanan hayirlisini istiyorum

Avatar
Fikrikarablut 5 yıl önce

Dulum es arıyorum abdesinde namazinda 50 55 yasinda Allahtan korkan kuldan utanan hayirlisini istiyorum