banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haberleri Sanlıurfa Haber Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı

Siyaset Akademisi ilk dersle başladı VİDEO

Milli Eğitim Konferans Salonunda AK Parti Milletvekili Abdülkerim Gök, İl Başkan Yardımcıları, Belediye Başkanları ve Siyaset Akademisine kayıt yaptıranların hazır bulunduğu ilk Siyaset Akademi dersi Abdülkerim Gök’ün selamlama konuşması ile başladı.

 

Daha sonra kürsüye gelen AK Parti İl Başkan Yardımcısı Erkan Sözen ise siyaset akademisi hakkında katılımcılara bilgi verdi.

 

İlk dersi “İletişim Kurmak İstiyorum başlığı ile Doç. Dr. Mehmet Fidan verdi. İletişim sürecinde dikkat edilmesi gerekenleri aktaran Doç. Fidan; “Kelimeler  %10, Ses Tonu % 30, Beden Dili %60 etkilidir. Beden dilinde jestler, mimikler, yüz ifadeleri, baş hareketleri, eller ve parmakların duruş ve kullanılışından oluştuğu için yapılan hareketlere dikkat etmek gerekir” dedi.

İkinci dersi ise, “Türkiye’nin Toplumsal Yapısı” başlığı ile Prof. Dr. Ömer Çaha verdi. Osmanlı’dan günümüze toplumsal yapıdan ve eğitimden örnekler veren Prof. Çaha; “ Osmanlı toplum yapısında çok kültürlü, çok dilli ve çok dinli, toplumsal çoğulculuk ve çeşitlilik, çeşitliliğin sonucunda dinler ve gruplar arasında hoşgörü ve tolerans kültürünün gelişmesi ve geleneksel sivil toplum kuruluşlarının önemi (lonca, millet sistemi, vakıf sistemi, ayanlık vs.) tüm toplumda vardı.

Günümüz toplumunun değişmesinin temelinde Cumhuriyetin Modernleşme Projesi ve oluşan toplumsal yapı, yeni bir ulus, yeni bir devlet ve yeni bir vatan geliştirme projesi ,batı uygarlığı seviyesine çıkma çabası, modernleşmenin devlet eliyle gerçekleştirilmesi, sivil toplumun bastırılması ve farklılıkların yok edilmesi, demokrasiye geçişle birlikte sivil toplumun yeniden gelişmesi, ideolojik ayrışmalar, çatışmalar ve gelişen askeri darbeler (12 Eylül) gibi nedenler sayılabilir” dedi.

Katılımcıların soruları ile Siyaset Akademisinin ilk dersi sonra erdi.

haber: www.balikligol.com

 

VİDEO

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.