banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD Haliliye Cenk Antalyaspor

Siverek Belediye Başkanı Resul  Yılmaz: Yol medeniyettir

Kırsal hizmetler Müdürlüğü tarafından başlatılan mahalle içi beton yol yapım çalışmalarını yerinde görerek müdürlük yetkililerinden bilgi alan Belediye Başkanı Yılmaz, mahalle sakinleriyle görüşerek bir süre sohbet etti. Mahalle sakinlerinin taleplerini dinleyen Başkan Yılmaz, çalışmaların bir an önce tamamlanması talimatını verdi.

Başkan Yılmaz çalışmalarla ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Bizim anlayışımız şudur; Yol medeniyet demektir, kalkınmanın yolu alt yapı sorunlarını tümden hal etmekten geçer. Nedir bunlar sorusuna cevaben, su, kanalizasyondur. Özellikle mahallelerimizde ve köylerimizde yolun ayrı bir önemi var. Biz bu bilinçle hareket etmek suretiyle öncelikle kırsal mahallelerimizde, yol sorunlarını çözmek için kollarımızı sıvadık ekiplerimizle birlikte halkımıza vermiş olduğumuz sözleri bir bir yerine getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Daha önce buraya birkaç kere gelmiştim, yaz aylarında toz dumandan, kış aylarında ise çamurdan buraları kullanmak olanaksız bir hale geliyordu. Buradaki insanlarımız deyim yerinde ise eziyet çekiyordu”

Gedik mahallesi sakinlerine gösterdikleri sabırdan dolayı teşekkür eden Yılmaz, “Mahalle sakinlerimize şükranlarımı sunuyorum, sabrettiler ve beklediler. Elbette hizmet onların hakkıydı, onlara hizmet getirmek bizim boynumuzun borcuydu, hamdolsun ki biz bunu ifa ettik, yerine getirdik. Bundan sonra da kentimizin dört bir yanına en hızlı bir şekilde bu hizmetleri ulaştırmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Yılmaz hem kent merkezi hem kırsal bölgelerdeki sorunları tek tek çözeceklerini belirterek, “Bizim çalışmalarımızdaki hedefimiz, hem kent merkezimiz hem kırsal bölgelerimizdeki mahallelerimizi kalkındırmaktır. Ne kırsal mahallelerimizi ne de kent merkezimizi ihmal edecek bir anlayışa sahip değiliz. Bunun da en büyük örneği yönetimi devraldığımızda yıllardır ihmal edilen kırsal mahallelerimize önem verdik. Kırsala yaptığımız yatırımları kent merkezinin iki katıdır ki bunun nedeni ihmal edilmiş olmalarından ötürüdür” şeklinde konuştu.

Beraberinde Belediye Başkan Yardımcısı Hacı Ahmet Öncül ve Fen İşleri Müdürü Selahattin Özdoğan ile Gedik mahallesine giden Yılmaz, çalışmaların mahalle sakinlerine hayırlı olmasını diledi.

Halit Menek isimli Gedik Mahallesi sakini, “Yollarımız kış aylarında çamurdan dolayı kullanılamaz hale geliyordu. Yaz aylarında ise tozdan pencerelerimizi bile açamazdık. Belediye Başkanımız Resul Yılmaz’a çalışmadan ötürü çok teşekkür ederiz. Yollarımız çok güzel oldu. Allah razı olsun” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.