banner2
Öne Çıkanlar Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Gaysan Mobilya Dumankaya Yukarı Koçlu Akhisar Belediyespor

Sistemi değiştirmeye geliyoruz

''Sistemi değiştirmeye geliyoruz"

Kuruluşundan bir ay sonra Türkiye genelinde teşkilatlanmasını tamamlayan Halkın Sesi Partisi (HAS PARTİ) Ankara İl Başkanı Abdulhamit Gül Habervaktim'e konuştu.

Türkiye'de sağ-sol-liberal gibi tanımlamaların içinin boşaldığını ifade eden Gül, HAS PARTİ'nin bu tanımlamaları kabul etmediğini ifade ederek, “Biz adalet ve refahın herkese ulaşması için varız. Sağ, sol, liberal muhafazakar gibi kavramların bir anlamının kalmadığını düşünüyoruz. Yerli, Türkiyeli, özgürlükçü, adaletten, refahtan yana, anti emperyalist, maneviyatçı bir partiyiz. Milletimizin sesiyiz” diye konuştu. 

Fotoğrafaltı: “HAS PARTİ Ankara İl Başkanı Gül: “Emeği ile geçinmek isteyen, hakkını arayan tüm vatandaşlarımızı bize katılmaya davet ediyoruz”

“MİLLET BÜROKRATİK OLİGARŞİNİN KALKMASINI İSTİYOR”
Halkın yıllardır devam eden bürokratik oligarşiye karşı AK Parti'ye ciddi bir destek verdiğini ancak AK Parti'nin 8 yıldır bürokratik oligarşi yerine millet iradesini ikame edemediğini söyledi. Gül, “Biz bu oligarşik yapıyı restore etmeye değil, sistemi değiştirmeye geliyoruz” dedi.

“SAĞ – SOL AYRIMI BİZİ TANIMLAMIYOR”
Kuruluşundan bir ay sonra Türkiye genelinde teşkilatlanmasını tamamlayan Halkın Sesi Partisi (HAS PARTİ) Ankara İl Başkanı Abdulhamit Gül Habervaktim'e konuştu. Türkiye'de sağ-sol ayrımının içinin boşaldığını ifade eden Gül, HAS PARTİ'nin bu tanımlamaları kabul etmediğini ifade ederek, “Biz adalet ve refahın herkese ulaşması için varız. Türkiye'de sağ, sol, liberal muhafazakar gibi kavramların bir anlamının kalmadığını düşünüyoruz. Yerli, Türkiyeli, özgürlükçü, adaletten, refahtan yana, anti emperyalist, maneviyatçı bir partiyiz. Milletimizin sesiyiz” diye konuştu.

“ANLININ TERİ İLE GEÇİNMEK İSTEYENLERİN PARTİSİYİZ”
Partinin kurulmasının üzerinden sadece üç ay geçmesine rağmen kendilerine büyük bir ilgi olduğunu kaydeden Gül, “Türkiye'de 4.5 milyon ilk defa oy kullanacak bir kitle var. Ayrıca yüzde 40 seçmen, oy verdiği partiye kerhen veriyor. 5 milyon işsiz, 10 milyon kayıt dışı çalışan nüfus var. HAS Parti bu insanların partisidir. Sosyolojik olarak zaten var olan bir partiyi biz HAS Parti adıyla ete-kemiğe büründürdük. Emeği ile geçinmek isteyen, sömürüye karşı çıkan, hakkını arayan tüm vatandaşlarımızı bizimle birlikte mücadele etmeye davet ediyoruz. ‘Bizim hırsızımız iyidir' mantığını reddediyoruz” dedi.

“ÖZGÜRLÜKLER SADECE SEÇİM MALZEMESİ OLMAMALI”
Yargı reformu tartışmalarına da değinen Gül, “Yargı ‘Türk milleti adına' diye karar veriyor. Ancak Anayasa Mahkemesi'nin 367, son olarak Danıştay'ın ALES kararında olduğu gibi millete karşı kararlar veriyor. Danıştay ve Yargıtay'ın varlık nedeni temel insan haklarının korunmasıdır. Bu haklar sonradan kazanılmaz, Allah'ın insana doğuştan verdiği temel haklardır. Yıllardır Türkiye'nin en önemli konularından biri Anayasa sorunu olmuştur. 1924 Anayasası'ndan beri Türkiye'de anayasalar millet tarafından yapılmıyor. AK Parti'nin iktidara geldiği 2002 yılından buyana bu mümkün olabilirdi, ancak olmadı. Özgürlüklerin seçimlerde malzeme olarak kullanılmasından öte gidilmedi. Bizim iktidarımızda başörtüsü gibi inançlarla ilgili yasaklamalar kalkacak. Özde vatandaşlık – sözde vatandaşlık ayrımı kalkacak. Yeni Anayasa'yı millet yapacak” diye konuştu.

“HEYKEL KONUSU HALKA SORULMALI”
Ekonomik özgürlük olmadan fikri ve siyasi özgürlüğün sağlanamayacağını ifade eden Gül, “Şuan işi olan, sözleşmeli durumuna düşmekten, sözleşmeli olan işsiz kalmaktan korkuyor. Bizim iktidarımızı da insanlar yarın endişesi yaşamayacak” dedi. Kars'taki heykel tartışmasının ülke gündemini saptırdığını ifade eden Gül, “Bu konu bu kadar günlerce tartışılacak bir konu değildir. Kars halkına sorulmalıdır. Kars halkı kalsın diyorsa kalır, yıkılsın diyorsa yıkılır. Türkiye'de her yıl 2 Atatürk barajı kadar halkın parası faize ödenirken bunlarla uğraşmak yersizdir” dedi.

“CHP TABANINI DEĞİŞTİREMEDİ”
CHP'de Kemal Kılıçdaroğlu ile yeni bir dönem başladığı iddialarının doğru olmadığını ifade eden Gül, “Kılıçdaroğlu bir yandan dini özgürlükleri desteklediklerini söylüyor ardından Danıştay'ın ALES kararının doğru, hukuki olduğunu savunuyor. İlk başta konuşmalarında ‘Türkiye'de u kadar aç var' gibi bazı sorunlara dikkat çekince ‘evet CHP gerçekten değişti' demiştik. Ancak bu çok sürmedi. Şimdi bir yandan Danıştay'ın ALES kararına destek verecek ardından da gidip başörtülü insanlardan oy isteyecek CHP'nin en büyük çıkmazı, 80 yıldır tabanını değiştirememiş olmasıdır” diye konuştu.

Ertuğrul Cesur / Habervaktim

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.