banner2
Öne Çıkanlar Urfa Haliliye Türkiye Urfa Haberleri Sanlıurfa Haber

Şanlıurfa'da seçmenin kafası karışık!

Seçim propagandası çerçevesinde Şanlıurfa’da AK Parti açık ara önde görünürken, HDP ise ilk kez seçime parti olarak girecek.

 

AK Parti’de 300’ü aşkın, HDP’de 100’e yakın aday adayıyla Şanlıurfa Türkiye’nin en hareketli illeri başında geliyordu.

 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Nebatti ilk sırada, Önderi olan Kasım Gülpınar ikide, Prof. Mazhar Bağlı, Eski Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Eski İl Başkanı Yusuf Eğilmez gibi isimlerin listede yer bulması güçlü bir liste olmasını gösterirken, çalışmalarını daha tam olarak sahaya inmediği görülüyor.

 

HDP ilk sıraya Diyarbakır eski Belediye Başkanı Osman Baydemir’e yer verirken, Abdullah Öcalan’ın yeğeni Dilek Öcalan ve İbrahim Ayhan’ın yer buldu.

 

MHP’nin ilk sıra adayı İbrahim Özyavuz iddialı söylemlerle çalışmaya başlaması, bize bir vekil yeter gibi duruyor.

 

Aynı şekilde CHP ilk sıra adayı Ali Murat Bucak iddialı çalışmalarının yanı sıra ikinci sırada ise yerel seçimde SP’den Eyyübiye Belediye Başkanlığı için ciddi bir oy almış, bu seçimde ise daha net olarak kendini ifade edemediği görülüyor.

 

Bağımsızlardan Fatih Bucak ve HÜDA PAR’ın desteklediği Mehmet Yavuz ise ciddi oy almak için kapı kapı temaslarda bulunuyorlar.

 

Şanlıurfa seçim atmosferine girerken HDP’nin barajı geçip geçmeyeceği tartışılırken, kafası karışık seçmenin oyları belirleyici olacak.

HABER ANALİZ / www.balikligol.com 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.