banner2
Öne Çıkanlar ABD Urfa Cenk Mardin Haliliye

Şanlıurfa'da 400 yataklı hastanenin temeli törenle atıldı VİDEO

TOKİ ile Sağlık Bakanlığı arasında imzalanan anlaşma ile 110 bin metrekare kapalı alana yapılacak 400 yataklı hastanenin bugün temeli atıldı. Şanlıurfa’nın Eyyübiye ilçesine yapılan hastaneye ek olarak diş hastanesi de yapılacak. Diş hastanesinin ardından yatak kapasitesi 550’ye yükselmesi hedefleniyor.

Bugün yapılan temel atma törenine; Çalışma ve Sosyal güvenlik bakanı Faruk Çelik ve yardımcıları, Sağlık Bakanı Yardımcısı Agah Kafkas, TOKİ Başkan Yardımcısı Ahmet Şahin, Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Şanlıurfa Vali Vekili Ramazan Seçilmiş, Milletvekilleri Yahya Akman, Seydi Eyyüpoğlu, Mahmut Kaçar, Halil Özcan, Mehmet Akyürek, ve çok sayıda Eyyübiyeli katıldı.

Tören Atatürk ve şehitler için yapılan saygı duruşu ve istiklal marşı ile başladı. Daha sonra TOKİ Başkan Yardımcısı Ahmet Şahin inşat hakkında bilgi verdi.

Şanlıurfa'ya yapılan yatırımların istatistik bildilerini verdi.

Şanlıurfa Vali Vekili Ramazan Seçilmiş, Şanlıurfa'ya yapılan yatırımları eskisiyle karşılatırarak gelinen noktayı aktardı. Seçilmiş; "Böylesine öenmli bir yatırım Şanlıurfa'ya ve Hz. Eyyüp diyarı Eyyübiye bölgesine hayırlı olsun.

Şanlıurfa Milletvekili Mahmur Kaçar da, yaptığı konuşmada, Şanlıurfa tarihinin en büyük yatırımlarından biri olan temel atma töreninde bulunmaktan dolayı mutlu olduklarını belirterek, “Türkiye’de, son 10 yıldır hizmet seferberliği ile karşı karşıya. İktidarın millete bakış açısının değiştiği önemli 10 yılı geçirdiğini hep birlikte gördük. Artık siyasette millete tepeden bakan, seçimden seçime bakan, bir siyaset değil millete hizmet etmeyi destur etmiş bir siyaset anlayışı artık var. Eyyübiye halkına bir hastane sözü vermiştik. Eyyübiye, Şanlıurfa’da nüfusun en fazla olduğu ve sağlık yatırımının da en fazla ihtiyacı olan bir yerdi. Bundan dolayı Eyyübiye’de bu hastaneyi yapmaya karar verdik. Bütün sağlık ihtiyaçları tek bir mekânda karşılanacak” dedi.

Ardından konuşmak için kürsüye gelen Sağlık Bakanı Yardımcısı Agah Kafkas Urfa’da ki sağlık yatırımlarından bahsetti.

Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas da temeli atılan 400 yataklı Eyyübiye Devlet Hastanesinin tamamlanmasıyla Türkiye'nin en çok yeni doğan yoğun bakım ünitesi olan hastanesi olacağını aktararak, hastanenin normal şartlarda bitmesi gerekenden daha kısa sürede tamamlanması için çalışma yaptıklarını kaydetti.

Son olarak kürsüye çıkan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik; “Şanlıurfa yeni bir hastaneye kavuşuyor. Az önce arkadaşlarımızın ifade ettikleri gibi bir hastanın kalacağı tek kişilik odalar, iki kişilik odalardan oluşan 550 yataktan oluşan bir hastaneye kavuşuyor. Ayrıca kısa süre sonra temelini atacağımız 50 ünitelik ağız diş hastanesi de yine Eyyübiye’miz de gerçekleşecek. Tabi ki sağlık alanında yaptığımız hizmetler yalnız şu anda temelini atacağımız Eyyübiye hastanesinden ibaret değil. Yakın bir geçmişte Siverek’te 200 yataklı hastanenin açılışını yaptık. Yine yakın bir zamanda Viranşehir’de 200 yataklı hastanenin açılışını yaptık hizmete koyduk. Akçakale’de 100 yataklı bir hastanenin kaba inşaatı bitti. Çok yakın bir zamanda ince işlerini de bitirip ve Akçakalelilere 100 yataklı bir hastane hizmete sunulacak. Suruç’ta 150 yataklık hastanenin ihale gününü bekliyoruz. Birecik’te 5 Şubat da 150 yataklı hastanenin ihalesini yapıyoruz. Halfeti’de önümüzdeki hafta geldiğimizde temelini atacağımız Halfeti hastanesi her şeyi ile hazır hızlı bir şekilde başlayıp İnşallah Halfetililerin hizmetine sunacağız. Yine hazır olan Karaköprü’deki ağız ve diş hastalıkları hastanesi de 10 – 15 gün içinde temelini atacağımız şuan da inşaatı başlayan bir hastanemiz bunların içerisinde çok önem verdiğimiz bir hastane de Ceylanpınar’daki 100 yataklı bir hastanedir. Şanlıurfa Tıp Fakültesi içerisinde ki hastaneyi de 2014 yılı içersinde tamamlayacağımızı burada ifade ediyorum.”  ifadelerini kullandı.

Öte yandan Şanlıurfa şehir içinde yapılacak olan 1700 yataklı devlet hastanesinin de 1 ay içinde ihaleye çıkacağı bildirildi.

Bakan Çelik, Türkiye'nin normalleştiğini, yatırımlar yapıldığını aktararak, çözüm sürecinden, "asrın projesi" Marmaray'dan ve IMF'ye olan borcun bitmesinden birilerinin rahatsızlık duyduğunu söyledi.

Bu hükümet ne yaptığını, nasıl yaptığını açık ve şeffaf bir şekilde bütün icraatlarını ortaya koyuyor ama burada bir hedef var, siyasette rakibinizi sandıkta mağlup edeceksiniz. Sandıkta mağlup edemeyip, çeşitli oyunlarla mağlup edemediğiniz Recep Tayyip Erdoğan'a 'bir çizik atar mıyız' diye seçim öncesinde bazı oyunlar, bazı olaylara sebebiyet verirseniz bu, inandırıcılığınızı ortadan kaldırır. İki yıl önce varsa bir hırsız çıkarırsınız ortaya, bu devlet, bu hukuk bunun hesabını sorar ama seçime iki buçuk ay kalmış yaşanan hadiselerle amaç, sandıkta yenemediğini çeşitli lekelerle milletin kafasında 'şüpheli adam konumuna getirebilir miyim' şeklinde olursa tabi ki burada çok farklı değerlendirmeler, hususlar devreye girer."

Yapılan konuşmaların ardından hastanenin temeli Bakan Çelik ve diğer katılımcılar tarafından atıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.