banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber Cumhurbaşkan adayı Erdoğan Gaysan Mobilya Dumankaya Yukarı Koçlu

Şanlıurfa İl Genel Meclisi Önemli Kararlar

İl Genel Meclisi Mustafa Yavuz başkanlığında her ayın ilk haftası bir araya gelen Urfa il meclisinde yine önemli kararlar alındı. Cuma günü yapılan Mayıs Ayı 5. oturumu alınan önemli kararlarla son buldu. Yoklama ile başlayan oturum, bir önceki toplantıya ait tutanakların okunmasıyla devam etti.

Meclis üyelerinin gündem dışı görüşmelerine ait yazılı önergeleri ve talepleri alınarak ilgili komisyonlara aktarıldı. Ardından komisyonlardan gelen raporlar okundu.

Gündem dışı görüşmelerden sonra Gündem maddelerine geçildi.

Bozova ilçesi merkez bucağına bağlı Hisarlar köyünün Urfa Merkeze bağlı Karaköprü ilçesine bağlanılması istendi. İl Genel Meclisi gerekli kararı alarak ilgili komisyonlara bildirdi.

Siverek ilçesi Gedik Köyünde 613 parselde planlanan akaryakıt istasyonu yapılması için görüşmeler yapıldı.

Akçakale ilçesi Uğraklı köyü 114-2 parsel numaralı arazi üzerinde 2 adet tarımsal ve hayvansal sanayi alanı için imar planı dosyası görüşüldü.

Birecik ilçesi Kural köyünde ise 437. Parselde yüz ölçümü 13.900 m2 olan vasıflı arsa taşınmaz malın il özel idaresine tekabül eden 6.950 m2’lik kısmı ile mülkiyenin Mehmet Arar isimli şahsa ait aynı yerde ve bitişiğinde bulunan 434 numaralı parselde kayıtlı 13.500 m2 yüz ölçümlü tarlanın 6.024 m2’lik kısmının ifraz edilerek okul yapılması şartıyla karşılıklı olarak trampa edilmesi için görüşmeler yapıldı.

Son gündem maddesi ise Mülkiyeti il özel idaresine ait olan il merkezinde muhtelif yerlerde bulunan ve ekli listede muhteviyatı belirtilen taşınmaz malların 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu hükümleri çerçevesince ayrı ayrı satışlarının yapılması konusunda 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunun 10. maddesinin F fıkrasına göre il genel meclisinde görüşüldü.

Meclis Başkanı Mustafa Yavuz gündem maddelerini okuduktan sonra meclis üyelerinin oyları sundu. Mayıs Ayı 5. birleşimindeki bu önemli maddeler meclis üyelerinin oy çoğunluğu ile kabul gördü. Bu toplantı ile birlikte Mayıs ayı oturumları son buldu

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.