banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD Haliliye Cenk Antalyaspor

Şanlıurfa CHP'de İl teşkilatında flaş gelişme

Şanlıurfa eski Milletvekili Vedat Melik'in 2011 Genel seçimlerinden sonra istifa etmesinden sonra uzun süre boş kalan Şanlıurfa İl Başkanlığına emekli Vali Halil Nimetoğlu  Parti genel merkezi tarafından atanmıştı.  CHP Şanlıurfa İl Başkanlığına bir heyecan getiren Nimetoğlu'nun eşinin  ani rahatsızlığı ve parti içinde yaşanan bazı gelişmelerin ardından Nimetoğlu'da İl Başkanlığını bırakmak zorunda kaldı.

Anamuhalafet parti (CHP) Şanlıurfa İl başkanlığında sık sık yaşanan il Başkanlığı krizi bir kez daha baş gösterdi. Parti İç tüzüğüne göre, gerçekleşen istifanın sadece İl Başkanı olunca, mevcut yönetim içerisinden bir kişi il başkanlığına seçilecek.

Alınan bilgilere göre, 15 Eylül cuma günü mevcut il yönetimi toplanarak  İl Başkanlığı için karar alacak. 49 kişilik İl yönetiminde yer alanların arasında iki isim İl Başkanlığı için ön plana çıkıyor.  2011 Genel seçimlerinde 1.sıradan Milletvekili adayı Av. Ferhat kartaş ile İş adamı CHP İl İkinci Başkanı Aydın Paydaş'ın il başkan adayı olacakları öğrenildi.  Paydaş İl Başkanı adayı olduğunu doğrularken, Karataş ise' yönetimdeki arkadaşların tavrına göre herket edeceğini' söyledi.

öte yandan Şanlıurfa eski Milletvekili Mahmut Yıldız'ın İl Başkan adaylarından hangisine destek vereceği merak ediliyor.

urfastar.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.