banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Şanlıurfa Büyükşehir 24 Saat Esaslı Çalışıyor

Son olarak Başkan Güvenç’in girişimleri ile İstanbul Kızılay Şubesi tarafından bisküvi ve 50 ton süt bölgeye ulaştırılırken, Diyanet Vakfı da 10 bin battaniyeyi Suruç’a ulaştırdı.

Yardımların Çukobirlik’te oluşturulan depolarda teslim alınmasının ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Büyükşehir Belediyesi’ne ait Süleyman Şah Parkının içinde kurulan geçici barınma merkezinde bisküvi, süt ve battaniyeleri Kobanili kardeşlerimize dağıttı.

Kobanili misafirlerle sohbet eden Başkan Celalettin Güvenç’e İl Müftüsü İhsan Açık ve Kızılay temsilcileri de eşlik etti.

Yardımların dağıtımından sonra bir açıklama yapan Başkan Güvenç, “Çok kısa sürede 168 bin gibi insan buraya göç etti. Etrafınızda görüyorsunuz; 3 yaşında çocuk var, 6 aylık 5 aylık bebekler var. 70-80 yaşlarında insanlar var. Bunlar 2-3 gün içerisinde yataksız, yorgansız bir şekilde ilimize sığındılar”

Devletin ve halkın fedakârlığıyla birlikte sıkıntıların en aza indirgenmeye çalışıldığını ifade eden Başkan Güvenç, “Şunun altını çizerek söylüyorum. Dünyanın hiçbir ekonomisi, hiçbir güçlü şehri bu yükün altından kalkamazdı. Ama halkımızın fedakârlığı, sabrı, kadirşinaslığıyla, devletimizin, hükümetimizin, sivil toplum örgütlerinin güçlü bir refleksi ile sıkıntıları en aza indirmeye çalışıyoruz, minimize etmeye çalışıyoruz” diyerek konuşmasını sürdürdü.

Büyükşehir 24 Saat Esaslı Çalışıyor

Büyükşehir Belediyesi’nin bölgede 24 saat esaslı çalıştığını söyleyen Güvenç, “19 Eylül günü öğleden itibaren tüm ekiplerimiz 24 saat esaslı çalışıyor. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyemizin 120 civarında personeli burada çalışıyor. 40’ın üzerinde aracımız çalışıyor. AFAD idaremiz bütün gücünü bölge illerden buraya topladı. İlçe Belediyelerimiz destek veriyor, Kızılay destek veriyor, Vilayet kendi kriz masasıyla işleri yürütmeye çalışıyor ve ifade ettiğiniz gibi Türkiye’nin her yerinden. Buradan minnetlerimizi ve şükranlarımızı sunuyoruz. Hayırseverler bizleri arayarak yardım ulaştırıyorlar. Bugün, şu anda Süleyman Şah geçici kampımızdayız. Diyanet İşleri Başkanlığımızın gönderdiği 10 bin adet battaniyeyi İl Müftümüzle beraber sakinlere dağıtıyoruz. Aynı zaman İstanbul Kızılay Başkanımız İlhami Yıldırım Bey dün beni aradı. Onlarından da gönderdiği 2 tır dolusu sütü buraya getirdik” dedi.

Kurban Kampanyasına Siz de Destek Verin

Kurban bağış kampanyası başlatılarak bağışların alındığını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Güvenç, “Herkes arıyor. Kurban Bayramı için kurban bağışları süratle devam ediyor. Büyükşehir Belediyemiz de kurban bağışıyla ilgili gerekli çalışmaları yapıyor. Bütün gücümüzle, bütün samimiyetimizle bu istemediğimiz, taraf olmadığımız sorunun çözümüne destek veriyoruz. Bu mazlum milletimizin, kadirşinas milletimizin sabrıyla, fedakârlığıyla, özverisiyle yürüyor. Bizler de bütün gücümüzle; Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın talimatıyla devlet imkânlarını, belediye imkânlarını seferber ediyoruz; yaraları sarmak için” dedi.

Yapılan Hizmetleri Tarih Yazacak

Yapılanların, tarihe yazılacağını söyleyen Güvenç, “Tarih! Yaptığımız bu hizmetleri yazacaktır. Bunu kimse reddedemez, inkâr edemez. Bu kadar büyük bir sorun için verdiğimiz mücadeleyi, ne kadar samimiyetle büyük bir mücadele verdiğimizi tarih yazacaktır. Vicdan sahipleri takdir edecektir. Elimizden geleni yapıyoruz. Şunu da ifade ediyorum; bu kadar kalabalık bir insan grubunun geldiği şu ilçede eğer eleştirmek ya da provokasyon yapmak istiyorsan bir çok sorun tespit edebilir, bir çok yerde kötü görüntü elde edebilirsin. Bizler bunlarda değiliz. Biz! Bir an önce kış geliyor. Gerçek konaklama kampı ne zaman kurulur onun peşindeyiz. Biz! Bu çocukların acılarını, sıkıntılarını nasıl en aza indiririz onun peşindeyiz. Bunun için de mücadele ediyoruz. İnşallah başaracağız. Çünkü samimiyiz, gayret ediyoruz. El birliğiyle halkımızla beraber çalışıyoruz, sivil toplumla beraber çalışıyoruz, şeffaf çalışıyoruz. Siz basın mensupları alandasınız. Bütün ekiplerimizin nasıl bir gayrette nasıl mücadele ettiğini görüyorsunuz. Allah yardımımız olsun. Gerçekten tarihte az görülecek zor bir durumla karşı karşıyayız. Ancak ilk günden bu güne önemli bir mesafe aldığımızı söylemek istiyorum” şeklinde konuştu.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NDEN SURİYELİLERE HAMAM 

Suruç'a gelen Kobanililerin ilk günden itibaren en büyük destekçisi olan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Suruç'taki çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. İlk günden itibaren; içme suyu, sıcak çorba, yemek ve kumanya yardımı yapan Büyükşehir Belediyesi, bu defa da hizmetlerine bir yenisini ekleyerek Suruç'ta kiralama usulüyle tuttuğu bir hamamı, Suriyeli Kardeşlerimizin hizmetine açtı.

Suruç’ta bir dizi incelemelerde bulunarak çalışmaları denetledikten sonra yeni açılan hamamı ziyaret eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, “Bugün bir kez daha meclis üyelerimizle, Büyükşehir Kadrolarımızla Suruç'tayız. Öncelikli olarak Diyanet Vakfımız 10 bin adet battaniye gönderdi. Ayrıca İstanbul Kızılay Başkanımız İlhami Yıldırım beni aradı, 1 tır dolusu süt gönderdi. Onları teslim ettik. Ayrıca; gerek lojistik Merkezinde, gerek Süleyman Şah'ta incelemelerde bulunduk. Şimdi de Suruç Merkezde Hamam olarak kiraladığımız binadayız. Kadınlar, çocukların, erkeklerin burada sırayla yıkanıp temizlenmeleri için burada 2 gündür hizmet veriyoruz. Arkadaşlarımıza ve Suruçlu hamam sahibi kardeşimize teşekkür ediyorum. Burada büyük bir fedakârlık yaparak; ‘burayı yapın, işletin, insanlara hizmet edin’ dedi. Kardeşimizden Allah razı olsun” dedi.

Başkan Güvenç, Aligör'de Eski Jandarma Binasının yanında yeni bir geçici kamp merkezi inşasının devam ettiğini ifade ederek, “AFAD İdaresi ve Büyükşehir Belediyemizin ekipleri orada gerekli altyapı çalışmalarını yapıyor. Elimizden geleni yapıyoruz. Bayram yaklaşıyor. Hâlâ açıkta ve sıkıntısı olan bir sürü insan var. Gelen insan sayısı bugün itibariyle 168 bini buldu. Kurban Bayramı'nda kardeşlerimiz 153 numaralı telefonu arayarak kurban bağışı yapsınlar. Gerek ilimizdeki yoksullara, gerek Suriye'den gelen bu insanlara kurbanda bir destek olalım. Allah yardımcımız olsun. Teşkilatlarımıza, meclis üyelerimize, gayret gösteren bütün kardeşlerimize ve hemşerilerimize şükranlarımı ve teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.

Ücretsiz hizmet veren hamamdan dolayı Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür eden Suriyeli mülteciler, “Allah! Büyükşehir Belediyesi’nden razı olsun. Günlerdir banyo yapamıyorduk. Evsiz, barksız bir vaziyette perişandık. Şanlıurfalılar bize kapılarını açtı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyoruz” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.