banner2
Öne Çıkanlar Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak Ağdaş müzik Ceyhanspor Kırsal Argıncık Mahallesi Caner Koca

Şanlıurfa BDP'den seçim açıklaması VİDEO

Barış ve Demokrasi Partisi, Şanlıurfa’da 4 İlçe Belediye Başkanlığını almayı başardı Ceylanpınar ve Birecik itiraz edecek.
Barış ve Demokrasi Partisi il parti binasında basın toplantısı düzenledi. 30 Mart yerel seçimleri sonrası değerlendirme açıklaması beklenen Osman Baydemir’in rahatsızlığından dolayı  BDP  İl Başkanı Celalettin Erkmen basın açıklamasını yaptı. Celalettin Erkmen, Şanlıurfa’da 4 İlçe Belediye Başkanlığını almayı başardıklarını Ceylanpınar ve Birecik itiraz edeceklerini belirti.
Şanlıurfa’da yaklaşık iki aydır seçim çalışmaları yürüten ve her kesim tarafından büyük takdir toplayan Barış ve Demokrasi Partisi (BDP)’nin Büyükşehir Eş Başkan Adayı Osman Baydemir yorgun düştü. Konuyla ilgili bir bilgilendirme yapan BDP İl Başkanı Erkmen; Sayın Osman Baydemir arkadaşımızın çağrısını yaptığı bir basın toplantısıdır. Ağırlıklı olarak arkadaşımız basın açıklaması yapacaktı, kendi düşüncelerini aktaracaktır. Seçim günü yaşanan o koşturmaca doğrusu iki aydan beri yapılan koşturmaca sonucu ve seçim günündeki hava koşullarından dolayı arkadaşımız, dün akşam aslında basın toplantını yapacaktı ve rahatsızdı, gelemedi” dedi.
Erkmen, sandık başındaki partililere yönelik tehditlerin olduğunu açıkladı. ‘‘Biz hiçbir dönem gerginlikten yana olmadık’’ diyen Erkmen ‘‘Gerginliği yaratmanın ismi şu olmamalıdır; Halkın yansıyan iradesi sandıkta başkaları tarafından yakılacak, bütün o yetkili kurumu temsil eden insanlar da bu işin içinde olacak, müşahitlerimiz dövülecek ve sandık başına alınmayacak, bir partinin milletvekili düzey seviyesini öyle bir düşürecek ki bizim müşahite hakaret edecek ‘seni burada linç ettireceğim’ diyecek ve biz de bunu seyredeceğiz’’ şeklinde konuştu.
Erkmen ‘‘Ceylanpınar’da halkın dünden beri adliye önünde gözyaşları, ağlamaları ve soğuğa rağmen orada durmalarının ismi şiddet değildir. Tam tersine demokratik istemlerin bölge bizler, bölge halkı tarafından vazgeçilmezliğin sesidir. İnsanlar bizi gördüğü zaman ağlıyorlar. Sonuna kadar bu işin takipçisi olacağız’’ ifadelerini kullandı.
Başkan Erkmen; “Yine il örgütümüz olarak 4 Nisan’da yapılacak Öcalan’ın doğum gününe ilişkin etkinliklerimiz, örgüt yapımız ilçelerimizle birlikte en güçlü katılımı göstereceğiz. Halfeti’de 3 Nisan’da saat 12’den itibaren bir gün öncesinden başlayan etkinliğimiz devam edecek, bütün halkımız davetlidir, bununda duyurusunu yapıyoruz.” Şeklinde konuştu.
WWW-URFAHABER24-COM

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.