banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Suriye Haliliye ABD

Prof. Demir; Siverek Tarımdaki yangın ne oldu Sayın Başbakan
İşte CHP Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir’in soru önergesi;

 

Aşağıdaki sorularımın Başbakan Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından yazılı olarak cevaplandırılması için gereğini arz ederim.

 

Bilindiği üzere, Şanlıurfa’da Siverek İlçe Tarım Müdürlüğü binasında 15 Aralık 2011 gece yarısı çıkan yangın sonucunda 3 katlı binada ağır hasar meydana gelmiştir.Bina içerisinde bulunan tarımsal destekleme primi için yapılan başvuru dosyaları ve diğer önemli evraklar yanmıştır. Ayrıca ilçedeki çiftçilerin kayıtlarının tutulduğu bilgisayarlar ve dolayısıyla içindeki bilgiler de yanarak yokolmuştur.

Tarım Bakanlığı’na gönderilmek üzere hazırlanıp tamamlanandosyaların ve evrakların,Bakanlığa verilmeden bir gün öncesinde çıkan yangında kül olması, bazı şüpheleri ve “kundaklama” iddialarını da beraberinde getirmiştir.“İtfaiyenin yangına geç müdahale ettiği, naylon fatura belgelerinin yok edilmesi için özellikle kundaklandığı, çevre iş yerlerindeki kamera kayıtlarının yok edildiği, Siverek İlçe Tarım Müdürlüğü’nde çalışan memurların bazılarının cezai yaptırım olarak çevre illere tayin edildiği” de iddialar arasındadır.

Emniyet ekiplerinin, yangın yerinde yaptıkları incelemelerde “dosyaların dağıtılmış ve yakılmış olduğunu tespit ettiği” de kaydedilmektedir.“Kundaklama” iddialarının ardından olayla ilgili soruşturma başlatıldığı, ancak halen sonuçlanmadığı belirtilmiştir.

Bu bağlamda,

1 - Olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmaları nasıl sonuçlanmıştır? Yangının sebebi netlik kazanmış mıdır?Eğer “netlik kazanmamış” ise hangi sebepler yüzünden netlik kazanmamıştır?

 

2 - “Hayali 200 bin ton buğday destekleme priminin ve naylon faturaların ortaya çıkmaması için yangının çıkarıldığı” iddialarını nasıl değerlendiriyorsunuz?

 

3 - AKP Şanlıurfa Milletvekili Kasım Gürpınar’ın Siverek İlçe Tarım Müdürlüğü yangını ile ilgili olarak, “Yangını çıkaranları Allah’a havale ediyorum. Öbür dünyada hesabını verecekler” açıklaması ile ilgili düşünceleriniz nedir?

 

4 - İtfaiye olay yerine yaklaşık 500 metre uzaklıkta olduğu halde, neden yangına 2 buçuk saat sonra müdahale etmiştir?

 

5 - Emniyetin“kundaklama ihtimali” üzerindeki görüşü üzerine,Siverek İlçe Tarım Müdürlüğü yakınındaki iş yerlerinin güvenlik kameralarına, incelenmek üzere el konulduğu bilinmektedir. Kamera sistemlerinin tahrip edildiği ve kayıtların yok edildiği iddialarını nasıl değerlendiriyorsunuz?Alınan kamera kayıtları nerededir? Kamera kayıtları duruyor ise, elde edilen bilgiler nelerdir?

 

6 - Siverek İlçe Tarım Müdürlüğü’nde çalışan 16 kişi yangının ardından neden çevre illere tayin edilmiştir? Çevre illere tayin edilmelerinde“cezai bir yaptırım”ya da “soruşturmadan uzaklaştırılmaları” iddialarısöz konusu mudur?

 

7 - Olayla ilgili başlatılan soruşturma neden hala sonuçlandırılmamıştır? Sonuçlandı ise yangın ile ilgili sorumlu kişiler bulunmuş mudur? Bu kişiler kimlerdir?

 

8 - Siverek İlçe Tarım Müdürlüğü neden hep “vekaleten” yönetilmekte ve “asil müdürler” getirilmemektedir?
www.balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.