banner2
Öne Çıkanlar ABD Urfa Haliliye Emir Preldzic 4 Sanlıurfa Haber

Perinçeke çok kötü haber

Perinçeke çok kötü haber

Türkiyede başını Doğu Perinçekin genel başkanlığını yaptığı İşçi Partisinin çektiği Maocular, dindar Müslümanların özgürlük alanlarının genişletilmesine karşı çıkarken, Hintli yoldaşları 18 yıl önce Hintli ulusalcılar tarafından yıkılan Babri Mescidinin yeniden inşa edilerek Müslümanlara verilmesini istedi.

‘Maocular olarak bilinen Hindistan Komünist Partisi, caminin yıkıldığı günü de ‘Kara Gün ilan etti. Mescidin yıkılışını Hindistan tarihinde Hintli faşistler tarafından gerçekleştirilen en büyük saldırı olduğunu bildiren Hintli Maocular, camiyi yıkanların halen serbest olduğunu ve Hint Hükümeti tarafından korunduğunu bildirdi. 

MEHMET NEDİM ASLAN

Başını Silivri Cezaevinde yatan Doğu Perinçekin İşçi Partisinin çektiği Maocular, Türkiyede dindar Müslümanların özgürlüklerinin kısıtlanmasını isterken, Perinçekin Hindistandaki yoldaşları 18 yıl önce Hint ulusalcıları tarafından yıkılan bir caminin yeniden inşa edilmesi çağrısı yaptı.


KARA GÜN İLAN EDİLDİ

‘Maocular olarak da bilinen Hindistan Komünist Partisi (CPI) önceki gün yayınladığı bir açıklamayla 18 yıl önce Hintliler tarafından Ayodhya kentinde yıkılan Babri Mescidinin yeniden inşa edilmesini isterken, caminin yıkıldığı günün ‘Kara Gün ilan edilmesi kararı aldı. Caminin yıkıldığı alan üzerine yeniden inşasını talep eden Hindistan Komünist Partisi camiyi yıkanların da hak ettikleri cezaya çarptırılmasını istedi. Parti, Hindistan Hükümetinin Müslümanlara saldıran Hintli ulusalcılara göz yumduğunu belirtiyor.

“BİNLERCE MÜSLÜMAN ÖLDÜRÜLDÜ”
Hindistan Komünist Partisi Merkez Komitesinden yapılan açıklamada, Maocuların Babri Mescidinin bulunduğu bölgenin Müslümanlara ait olduğunu düşündüğü bildirilerek, caminin yeniden inşasıyla birlikte alanın yeniden Müslümanlara verilmesi çağrısı yapıldı. Açıklamada, “Radikal Hitliler 500 yıllık Babri Mescidi alanını Lord Ramın doğum yeri olduğu gerekçesiyle kışkırtmada bulunarak binlerce Müslümanı öldürdü” denildi.
Açıklamada ayrıca, Babri Mescidine yapılan saldırının Hintli faşistler tarafından ülke tarihinde yapılan en büyük saldırı olduğu belirtilerek, mescidin yıkımına karışan karışanların halen serbest olduğunu ve cezalandırılmadığına dikkat çekildi.

BAZI BÖLGELERİ KONTROL EDİYOR
Hindistanda “Maocular olarak bilinen Hindistan Komünist Partisi 2009 tarihinde iç güvenlik tehdidi oluşturduğu gerekçesiyle Hint Hükümeti tarafından yasaklandı. Hint Hükümeti, Maocuların Nepalin yönetiminde bulunan ve yine Maocu olan Nepal Komünist Partisi ile ilişkili olduğunu iddia ederken, Hintli Maocular Nepalli Maocularla ‘yoldaşlık dışında herhangi bir irtibatları olmadığını öne sürüyor. Hindistanın bazı bölgelerinde fiili olarak kontrolü elinde tutan Hindistan Komünist Partisinin birçok üyesi cezaevinde yatıyor.


HABERVAKTİM.COM

 




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.