banner2
Öne Çıkanlar Urfa Türkiye Haliliye Suriye ABD

Oktay Vural, Saraçoğlu’nu yanına alarak AK Partiyi eleştirdi

Urfa’nın en büyük sorunu olan elektrik sıkıntısı dile getiren Oktay Vural İktidar partisi Ak partiyi eleştirdi.

Bu sabah tarifeli uçakla Şanlıurfa’ya gelen Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkan Vekili İzmir Milletvekili Oktay Vural, GAP Havaalanında partililer tarafından karşılandı. Karşılamada MHP Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Özyavuz, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kemal Saraçoğlu, bazı ilçe belediye başkan adayları ile teşkilat mensupları ve çok sayıda partili GAP Havaalanında bulundu.

Karşılama sonrası otobüs ile şehir merkezine gelen Grup Başkan Vekili Oktay Vural’a il Başkan Özyavuz ve belediye başkan adayları eşlik etti.

MHP İl Binası önünde partililerle bir araya gelen Oktay Vural burada büyük bir coşku ile karşılandı. İl Binasında partilerle bir süre sohbet eden Vural ardından parti balkonundan bina önünde toplanan yaklaşık bin civarındaki partililere selamlama konuşması yaptı.

MHP Urfa Adayları

Milliyetçi Hareket Partisi Şanlıurfa’da adaylarını tanıtan ikinci parti oldu. Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olarak Şanlıurfaspor eski kulüp başkanı Kemal Saraçoğlu gösterildi. Birkaç ilçede ise, Akçakale Mehmet Yalçınkaya, Siverek Sinan Beyazkuş, Birecik Mehmet Kara, Harran Mahmut Özyavuz aday gösterildi.

Vural, ‘Urfalılar cekette ne yaptılarsa pijamaya da aynısını yapacaklar

İlk açıklamasını GAP Havaalanında yapan MHP Grup Başkan Vekili Oktay Vural, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kemal Saraçoğlu için güzide bir aday olduğunu ve Şanlıurfa'da geçen yerel seçimde gündeme gelen 'ceket' tartışmalarına yeni bir boyut kazandırdığını söyleyen Vural, şöyle konuştu:

"MHP adayımız Mustafa Kemal Saraçoğlu, kendisi Şanlıurfalıların hizmetine talip birisidir. Teşkilat olarak bizler burada bütünleştik. Biz her zaman şunu söylüyoruz. Şanlıurfa’yı Şanlıurfalılar yönetir. Uzaktan kumandayla Urfa yönetilmez. Urfalıların iradesine saygı gösterilmesi gerekiyor. MHP olarak Saraçoğlu'nu Şanlıurfalılar istedi. MHP olarak Urfa'da büyük bir potansiyele sahip olduğumuzun farkındayız. 30 Mart yerel seçimlerinde Urfalılar iradesini kullanacaktır. 11 Nisan Urfa Kurtuluşunu 30 Martta yaşatacağız. Bu bakımdan Urfalılar ne yapacağını çok iyi bilir. Urfalıların iradesini dışardan kumandayla, atamayla kullanmak isteyenlere karşı Urfalılar elbette gereken cevabını verecektir. Milli irade ve Türkiye’nin iradesine Urfalılar tarihte ne yaptığını çok iyi biliyoruz. Yakın geçmişte de Urfalıların iradesini yok sayanlara karşı Urfalıların bu iradelerine ceket koyanlara karşı ne yaptığını da biliyoruz. Urfalılar cekette ne yapmışsa, pijamaya da aynısını yapacaktır."

Açıklamanın ardından Vural ve Saraçoğlu, kendilerini Alpaslan Türkeş’in askerleriyiz sloganlarıyla karşılayan bir grupla birlikte MHP İl Başkanlığı önündeki aday tanıtımıyla birlikte seçim çalışmalarına başlayacak.

Havaalanındaki konuşmasının ardından il binasında da bir konuşma yapan Oktay Vural, ‘beni Şanlıurfa’nın her bölgesinden arıyorlar, karanlıktayız diyorlar. Elektrik burada bu elektrik bizi niye aydınlatmıyor. Diye soruyorlar. Şanlıurfalıların elektriğini kesenlere, ampulün fişini çekerek cevap verecek Urfalılar’ dedi.

 

Bilindiği gibi M. Kemal Saraçoğlu 2009 yılında AK PArti İl Yönetimine girmiş, İl Başkan Yardımcılığı yaptı. Daha sonra Şanlıurfaspor Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ve Şanlıurfa Milletvekillleeri ile Vali Celalettin Güvençin destekleri ile Şanlıurfasporu şampiyon yapmıştı. 2014 Mart ayında yapılacak olan yerel seçimde MHP ŞAnlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday oldu.

Urfastar/balikligol.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.