banner2
Öne Çıkanlar Akçakale Urfa ilçe Mehmet Begit Firkan Tüysüz Şehir Stadyumu

O yol açılıyor

Geçtiğimiz gün bir televizyon kanalında gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Şanlıurfa'nın trafik sorunu masaya yatırdı.

 

Necmettin Cevheri Bulvarda dubalarla ayrılmış olan yolun kullanılması için çalışma başlattıkları belirten Başkan Çiftçi, kullanılmayan yolu bu şekilde değerlendirdiklerini ve yolun 8 şerit haline geleceğini  söyledi.

 

Kent trafiğinin kalbi olan Abidiye kavşağında ilerleyen günlerde trafiğin daha rahat akması için kavşağa bağlı olan kaldırımların kaldırılacağını ifade eden Başkan Çiftçi, yapılacak olan yeni düzenlemeler ile kent trafiğin rahatlayacağını kaydetti.

 

Çözüm için daima pratik çözümler düşündüklerini vurgulayan  Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi şunları kaydetti:

 

"Orta refüjdeki dubalar ile 3 yıldır kapatılan bölgeyi tekrardan gündeme getirdik. Hafif raylı sistem proje sisteminin sadece bir bölgede yapılmış olmasından dolayı Karaköprü ile Eyyübiye arasında düşünülen sistem için bu yeterli olmuyor. Bunun yerine pratik çözümler üreterek dubaları kaldırıp refüj haline getireceğiz üç gidiş üç geliş olan yolu dört gidiş ve dört geliş haline getireceğiz.  Bu çalışmaya ulaşım daire başkanlığımız bugün itibari ile başladı. Pratik olmamız gerekiyor bu tür dokunuşları yaparak Şanlıurfa'nın trafiğini rahatlatacağız."

 

Öte yandan Başkan Çiftçi'nin talimatlarıyla bölgede dubaların kaldırılması için çalışmalar başladı. Büyükşehir ekipleri yaptıkları çalışmalarından ardından yol 4 gidiş 4 geliş olucak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.